×
Menu

Onderhoud van inline skates

Goed om te weten

Zorg ervoor dat je inline skates in topvorm zijn

Het onderhouden van je inline skates verlengt de levensduur en voorkomt dat je op zoek moet naar dure reserveonderdelen. Het mooie is dat het onderhoud van inline skates niet al te moeilijk en tijdrovend hoeft te zijn. Er is een reeks onderhoudstools en accessoires die je kunt gebruiken om je skates er zo goed als nieuw uit te laten zien en te laten voelen.

Voorbeelden van onderhoudstools voor inline skates zijn desinfecterende spray om vieze geurtjes in de schoen te laten verdwijnen, lijm die werkt op metaal, en lagerreinigers.

Hoe maak ik mijn inline skates schoon?

Het regelmatig schoonmaken van je skates is een cruciaal onderdeel van het onderhoud van je inline skates. Voor je schoen, frame en wielen (niet de lagers) kun je gewoon een vochtige doek, wat water en afwasmiddel gebruiken. Voor je liner moet je het specifieke model checken om te zien op welke temperatuur het gewassen kan worden.

Een van de belangrijkste onderdelen om schoon te houden zijn je lagers. Hiervoor heb je een specifieke lagerreiniger en reinigingsmiddel nodig. Raadpleeg onze gids over het Schoonmaken en smeren van lagers voor alle details over het onderhoud van je lagers.

Hoe verwijder je lagers uit je inline skatewielen?

Gebruik een inbussleutel voor inline skates, duw de inbussleutel in je as terwijl je het wiel stevig vasthoudt terwijl je deze losdraait. Dit voorkomt dat je je as eruit haalt. Zodra je de wielen hebt verwijderd, schuif je het gereedschap halverwege het midden van het lager en, terwijl je aan het wiel draait, kan je langzaam de lager en spacer loswrikken.

Voor het geval dat de wielen een long sleeve spacer hebben, zijn de gereedschappen voor het verwijderen van de lagers uitgerust met een zogenaamde lager pusher. Het enige wat je hoeft te doen is het gereedschap in de lager te steken en de lager naar buiten te duwen terwijl je het wiel stevig vasthoudt.

Voor een stap voor stap uitleg over het verwijderen van de lagers bekijk je de video in onze gids over het Schoonmaken en smeren van lagers

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden