Kerst
Bestellen t/m 19 dec.  -  Lees meer
×
MENU

Onderhoud van inline skates

  Filter

Goed te weten

Hoe je een skate en uitrusting schoonmaakt voor het onderhoud

Wanneer het gaat over het onderhoud van je skates moet je hier een wat tijd voor vrijmaken. Het eerste wat je moet weten, is hoe je de skate natuurlijk moet schoonmaken. Het beste is om een natte doek, een beetje water en een klein beetje zeep te nemen.

Deze mix kan gebruikt worden voor de boot/schoen, het frame en de wieltjes. Wanneer je de voering graag wilt wassen, zul je goed moeten kijken aan de binnenkant van de voering. Er staat vaak aangegeven op welke temperaturen je deze kunt wassen/schoonmaken. Wanneer je het in de wasmachine gaat wassen, is het wellicht verstandig om er een kussensloop omheen te doen.

Wanneer je de informatie niet kunt vinden, is het wellicht verstandig om de voering met de hand te wassen (gebruik water met een lage temperatuur). Het zou verstandig zijn om daarna een desinfecterende spray te gebruiken, zodat je de nare luchtjes kunt voorkomen na het opdrogen.

Wanneer we het hebben over de lagers, is het verstandig om de wieltjes uit het frame te halen, zodat je ze goed kunt schoonmaken. We hebben een handleiding, hoe je dit het beste kunt doen. Je vindt de handleiding hier.

Je vindt alle informatie over het schoonmaken van de lagers daar.