×
Menu

Skistokken

  Filter
Kleur
Merken
Lengte

Goed te weten

Vind de beste skistokken voor de beste balans

Skistokken helpen je om vooruit te komen op een vlakke ondergrond en zorgen voor een betere balans tijdens het skiën. Aan het einde van de schacht, die in de sneeuw komt, is een rond plastic schotel (teller). Deze teller voorkomt dat de skistok in de diepe sneeuw wegzinkt.

Alu skistokken

Skistokken van aluminium zijn van ​​goede kwaliteit voor een goede prijs. Aluminium skistokken zijn al vele jaren de meest voorkomende skistokken.

Composiet stokken

Het materiaal dat wordt gebruikt om samengestelde skistokken te produceren, is een mengsel van vezels, wat ze zeer licht en flexibel maakt. Dit soort skistokken worden steeds populairder, omdat ze zeer comfortabel zijn om mee te skiën en goed helpen bij het draaien.

Carbon skistokken

Als je skistokken van het beste materiaal wilt, dan is een skistok gemaakt van koolstofvezel (carbon) een uitstekende keuze. Dit type skistokken geven de maximale prestatie en een goede ski-ervaring op de piste.

Hoe lang moet een skistok zijn?

Skistokken hebben precies de juiste lengte, als je onderarmen horizontaal zijn wanneer de skistokken naast je op de grond staan. Als je de perfecte lengte niet kunt vinden, is het beter dat de skistokken een beetje te kort zijn dan net wat te lang. Als je veel in een stunt park gaat skiën, is het een goed idee om ski stokken te kopen die 10-20 cm korter dan normaal zijn.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden