×
Menu

Lagers & spacers voor stuntskates

  Filter
Merken
Lagerprecisie
Lager type
Smeermiddel

Goed om te weten

Springen en grinden met aggressive skate lagers

Aggressive skate lagers zitten in het wiel en zorgen ervoor dat je wiel kan draaien. Je hebt lagers in verschillende soorten en ze hebben een grote invloed op de skatebeleving. Door alle grinds en sprongen die gemaakt worden in deze skatestijl, slijten de lagers behoorlijk snel. Zelfs de meer duurzame modellen moeten dus uiteindelijk vervangen worden.

Inline skate lagers worden vaak gemeten op de ABEC schaal, wat een meting is van de efficiëntie van de lager. Als een lager niet op de ABEC schaal staat, betekent dit niet dat het een lage kwaliteit lager is. Om een meer gedetailleerd overzicht van het ABEC-systeem te krijgen en te leren over hoe lagerkwaliteit gemeten wordt, bekijk dan ons gids over Lagers kopen.

Hoe krijg je lagers uit aggresive skate wielen?

Om je lagers te verwijderen, heb je een inbussleutel of een Skatetool die is ontworpen voor skates nodig. Als eerste zul je je wielen van je frame af moeten halen. Om dit te doen, moet je eerst de as losschroeven waarmee het wiel aan het frame is bevestigd.

Vervolgens moet je de spacers verwijderen. Met een floating spacer, plaats je de skatetool halverwege het midden van de lager en probeer je deze langzaam naar buiten te duwen terwijl je aan het wiel draait. Met een long sleeve spacer druk je de lager in zijn geheel door op het randje van de spacer om de lager eruit te duwen aan de andere kant.

Om de nieuwe lagers te installeren, hoef je deze alleen maar in op de plaats te duwen van de oude lager. Plaats daarna de spacer en de tweede lager. Dit proces is gelijk voor beide soorten spacers.

Bekijk ons assortiment Speed Skate Spacers voor een upgrade.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden