×
Menu

Langlauf skistokken

  Filter
Merken
Lengte

Goed om te weten

In deze categorie kun je een selectie van langlauf skistokken vinden.

Langlauf Skistokken

Langlauf skistokken kunnen worden gemaakt van verschillende typen materialen. Skistokken voor beginners zijn meestal gemaakt van aluminium, terwijl de duurdere langlauf skistokken verschillende hoeveelheden koolstof bevatten. Het voordeel van langlauf skistokken met carbon is dat de stokken stijver zijn en daarmee de glide meer energie geven.

Het wordt aanbevolen om kortere langlauf skistokken voor klassiek langlaufen te gebruiken, in vergelijking met langlaufen skating. Verder worden dezelfde langlauf skistokken gebruikt voor de verschillende soorten langlaufen. Langlauf skistokken voor klassiek skiën moeten ongeveer 30 cm korter zijn dan je eigen lengte, skistokken voor Langlauf skating moeten ongeveer 15-20 cm korter zijn dan je eigen lengte.

Krommingen voor hogere snelheden

Wat je kunt meenemen in je besluit bij de aanschaf van skistokken, is hoe recht je ski stok zou moeten zijn. De 'kromme' ski stokken voor langlaufen, is iets van de laatste jaren en geeft, volgens de tests, een betere afzet van ongeveer 20%.

Het merk Exel heeft een wat krommer model, namelijk de X-Curve X-HMC 100. Deze set is erg hoog van kwaliteit en is daarnaast verkrijgbaar voor een mooie prijs.

Hoge kwaliteit skistokken maken je ski rit geweldig

Zoals je wellicht al gezien hebt, zie je skistokken in verschillende prijsklassen. We hebben ski stokken van rond de €25, maar ook skistokken van 10x die prijs.

Het voordeel van de 'goedkopere' skistokken is dat ze erg duurzaam zijn. Het materiaal zorgt ervoor dat ze bijna niet te breken zijn, echter geeft dit minder flexibiliteit en is het gewicht van de skistokken vrij hoog. We adviseren deze skistokken voor de beginnende skiërs.

Wanneer de prijs omhoog gaat, zul je ook zien dat de kwaliteit van de materialen omhoog gaat. Kwalitatief hoge skistokken zijn vaak gemaakt van carbonvezel, wat zorgt voor een betere kracht verplaatsing dan aluminium doet bijvoorbeeld. Deze skistokken van carbon zijn echter alleen geschikt voor de gevorderde skiërs, aangezien het verkeerd gebruik ervan kan resulteren in het breken van de skistokken.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden