×
Menu

BMX stuur

  Filter
Kleur
Merken
Stuur hoogte
Bar ontwerp
Stem diameter
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Freestyle BMX stuur; krijg grip op je stunts

Een stuur is een stuur kun je misschien denken, maar er zit wel degelijk verschil in het ene stuur en het andere, vooral als je een BMX stuur zoekt. De kleine verschillen in vorm van je BMX stuur beslist voor een groot gedeelte hoe je fiets reageert als je stunts uitvoert zoals een manual of bar spin.

De maat van het BMX stuur

BMX sturen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en maten. Zowel de hoogte als de breedte van de BMX sturen wordt gemeten in inches. BMX bars zijn 8 tot 10 inches hoog en 28 tot 30 inches breed.

De BMX sturen zijn gemaakt van aluminium of zwaardere soorten staal. De meest sturen voor freestyle fietsen zijn gemaakt van staal, wat licht, sterk en duurzaam is. Terwijl de meeste sturen voor de BMX racefietsen gemaakt zijn van aluminium om de fiets zo licht mogelijk te houden.

Veel van de duurdere BMX bars die je vindt in deze categorie zijn warmte-behandeld. Dit is een proces dat het metaal sterker maakt en daardoor het risico dat het stuur buigt of breekt verkleint.

Moet ik een 2-delig of 4-delig BMX stuur nemen?

Een BMX freestyle stuur kan verdeeld worden in twee categorieën:

  • Een 2-delig BMX stuur: Deze soort BMX bars zijn gemaakt van twee buizen. De eerste buis is op verschillende plekken verbogen om de hoofdbuis te vormen. De tweede buis is dunner en wordt in het midden vastgelast om de eerste buis meer sterkte en stijfheid te geven.
  • Een 4-delig BMX stuur: Dit type BMX stuur bestaat uit twee verticale buizen die door middel van twee dwarsliggers aan elkaar gelast worden. Één aan de onderkant en één in het midden.
SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden