×
Menu

Marathon Inline Skates / Endurance Skeelers

  Filter
Merken
Schoenmaat
Wieldiameter
Schoen/shell type

Goed om te weten

Wat zijn Marathon Inline skates?

Marathon skates, ook wel endurance skates genoemd, zijn een type inline skates die specifiek ontworpen zijn om lange afstanden mee te skaten. In vergelijking met skeelers hebben marathon skates een hogere cuff die meer ondersteuning aan je enkel geeft tijdens langere ritten. Dit type inline skates kun je krijgen met een standaard drie- en vierwiel configuratie. Op marathon skates kun je 100mm, 110mm en 125mm wielen en een langer frame voor meer stabiliteit op hogere snelheden monteren.

Welke skates zijn het beste voor lange afstanden?

Er zijn een aantal punten die je in gedachten moet houden wanneer je een nieuw paar skates voor lange afstanden gaat kopen: wielmaat, schoen en frame.

Voor gemiddelde tot lange afstanden kiezen de meeste fitness skaters voor een 100mm of 110mm wiel waarmee je makkelijk je snelheid kunt vasthouden en minder energie verspilt. Ondanks dat 125mm wielen zwaarder aanvoelen is dit de beste keuze voor marathon skaters die zeer lange afstanden willen afleggen. Een zachte of harde schoen is afhankelijk van je eigen voorkeur. Een zachte schoen is comfortabeler en ventileert beter. Een harde schoen is stabieler en geeft je meer controle over de skate. Langeafstandsskaters kiezen vaak voor een lang frame voor meer stabiliteit en betere gewichtsverdeling.

Vier wielen vs drie wielen marathon skates

Zoals eerder genoemd hebben endurance skates de mogelijkheid voor drie of vier wielen. Het aantal wielen hangt voornamelijk af van welk gevoel je van je skate verwacht. Skates met 4 wielen zijn stabieler en hebben een betere gewichtsverdeling. Maar ze gaan niet zo snel als een skate met 3 wielen, en je kunt geen 125mm wielen gebruiken. Driewiel skates zijn normaal gesproken lichter, maar iets minder stabiel dan een vierwiel skate.

Als je geïnteresseerd bent in wat algemenere en recreatieve skates, bekijk dan onze inline skates en Freeskates.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden