×
Menu

Skeelers & Speed Skates

  Filter
Merken
Schoenmaat
Wieldiameter

Goed te weten

Kies de juiste speed skates

Er is een breed scala aan speed skates. Als je speed skates nodig hebt die snel rollen, maar niet per se speed skates die kunnen worden gebruikt voor het speed skaten, kun je skates kiezen met enkelondersteuning en kleinere wielen dan de wielen voor skeelers. Skeelers die gebruikt worden voor het speed skaten, hebben zeer grote wielen om de snelheid te optimaliseren. Het frame en de wielen zijn aanzienlijk langer dan de schoen. De schoenen hebben een nauwere pasvorm en niet veel vulling. Verder hebben de schoenen weinig ondersteuning voor de enkels, waardoor ze flexibeler zijn. Dit type is gemakkelijk te herkennen het lijkt meer op een gewone schoen dan op een laars.

Wielen voor speed skates zijn gemaakt voor hoge snelheid wat ze heel speciaal maakt. Naast het feit dat de wielen erg groot zijn, zijn ze ook hard en hebben ze een smal profiel om contact met de weg te minimaliseren. Dit alles maakt de speed skate erg snel.

Waar gebruik ik mijn professionele skeelers voor?

Speed skating kan gedaan worden op zowel ijsschaatsen als rolschaatsen/skeelers. Als de sport wordt uitgeoefend op ijsschaatsen, heet het schaatsen. Op rolschaatsen / inline skates, heet het speed skating of inline skating. Inline-skaten kan plaatsvinden zowel binnen als buiten. Outdoor inline-skaten is een competitie sport. Maar om gewoon snel te skaten en je grenzen te verleggen op dat gebied kun je ook inline speed skeelers gebruiken.

Naast skeelers kun je ook losse onderdelen vinden zoals: schoenen, wielen, lagers en frames. Alles samen verbetert de snelheid. We verkopen alleen populaire merken, zoals K2, Rollerblade, Powerslide en Fila.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden