×
MENU
×

Skatehelmen, fietshelmen & surfhelmen

  Filter
Kleur
Merken
Maat
Binnen afmeting
In maat verstelbaar
Certificeringen
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Fietshelmen of skatehelmen?

De helm is het belangrijkste onderdeel van je veiligheidsuitrusting, en het eerste wat je nodig hebt wanneer je begint met skaten, cruisen of rijden.

Een fietshelm en skatehelm hebben veel overeenkomsten, zoals het beschermen van je hoofd tegen verwondingen. Echter zijn er een aantal belangrijke verschillen waar je rekening mee moet houden voordat je je helm koopt. Het grootste verschil is:

  • Een fietshelm is gemaakt om één grote impact op te vangen, en
  • Een skatehelm is gemaakt om meerdere kleine impacten te verduren

Op een skateboard of rolschaatsen heb je een hoger risico om te vallen, maar als je valt, is de afstand en de snelheid van de val vaak minder dan wanneer je met de fiets valt. Deze helmen hebben daarom verschillende testnormen en worden ze op verschillende manieren gekeurd. Dit betekent dat een helm die is goedgekeurd voor het skaten, je hoofd een beetje zal beschermen bij een val op de fiets, maar niet in de zelfde mate als een fietshelm.

Veel skate helmen zijn ook goedgekeurd voor het fietsen, dus als je een fietshelm wilt die er uit ziet als een skate helm, is het een goed idee om te kijken naar de certificaten voordat je hem koopt. Een van de certificaten die vaak wordt gezien bij onze helmen is de zogenaamde EN 1078, dit betekent dat de helmen goedkeurt zijn voor zowel skaten en fietsen. Als je een skate helm wilt tijdens het fietsen, dan is het EN 1078-certificaat waar je naar moet zoeken.

Skihelm

Veel personen denken na over de vraag of ze een skihelm willen dragen of niet tijdens hun skivakantie. Het biedt veel comfort en een gevoel van veiligheid voor vele skiërs, wetende dat hun hoofd goed beschermd is. Het comfort en de veiligheid helpt hen grenzen te verleggen en door dat te doen, hun vaardigheden makkelijker te verbeteren. Daarbij helpt een skihelm ook je hoofd warm te houden.

Surfhelm of watersporthelm

Een Surfhelm en watersporthelm is niet iets dat veel gebruikt wordt bij surfers en watersport liefhebbers. Veel surfers geloven dat het gebruik van een helm hun prestaties vermindert. Sommigen zijn zich er echter niet van bewust dat een groot deel van de surfverwondingen, hoofdletsels is. Bovendien verminder je de kans op verdrinking bij gebruik van een helm, omdat je het bewustzijn minder snel verliest bij een grote val in de branding. Als je graag je hoofd in perfecte staat wilt houden tijdens het surfen of uitoefenen van een andere watersport, wordt het dragen van een helm aanbevolen.

Hoe draag je de helm op de juiste manier

Om de best mogelijke bescherming te bereiken, is het belangrijk dat de helm op de juiste manier op het hoofd wordt geplaatst. De meeste helmen hebben een verstelbaar afsluitsysteem in de achterkant van de helm wat een goede pasvorm garandeert. De bandjes zijn verstelbaar. Ze moeten worden aangespannen, maar niet te strak. De banden moeten een Y recht onder het oor vormen, zonder het oor te raken. De helm past als je je hoofd een beetje kan schudden zonder dat de helm beweegt.

Alle helmen hebben foam pads voor een beter comfort en een betere pasvorm en zijn vaak uitgerust met een ventilatiesysteem dat voorkomt dat het hoofd oververhit raakt als je skate of fietst.

Als je niet helemaal zeker weet welke helm geschikt is voor jou, neem dan gerust even contact op met onze klantenservice.