×
Menu

Skeelerwielen

  Filter
Merken
Diameter
Wielhardheid
Kern materiaal

Goed om te weten

Wat zijn skeelerwielen?

Speed of race skeelerwielen zijn speciale wielen voor skaters die van plan zijn om aan marathons mee te doen of zo snel mogelijk over de weg willen kunnen gaan.

Vergeleken met de standaard inline skate wielen zijn skeelerwielen vaak groter en harder, en hebben ze een puntig profiel waardoor ze zo min mogelijk contact met de straat hebben. Dit type wiel zal een hogere snelheid halen dan andere wielen.

Hoe kies je de juiste skeelerwielen?

De eerste beslissing die je moet nemen is bepalen wat je met je set nieuwe skeelerwielen wilt bereiken. Je kunt skeelerwielen in vier verschillende maten krijgen: 90mm, 100mm, 110mm en 125mm. Een grotere diameter betekent een hogere snelheid.

90mm inline skate wielen worden aangeraden voor beginners en kinderen, omdat ze stabieler en wendbaarder zijn. 100mm en 110mm inline skate wielen bieden een hogere snelheid en zijn ideaal voor de vrijetijds-speedskater en personen die soms eens aan een wedstrijd meedoen. De 125mm skeelerwielen worden vooral gebruikt door marathonskaters om een zo hoog mogelijke snelheid te halen en daarmee een grote afstand zo snel mogelijk te kunnen afleggen.

Skeeler vs Inline skate wielen

Zoals eerder genoemd zijn skeelerwielen groter en harder dan inline skate wielen. Inline skate wielen zijn normaal gesproken tussen de 70mm en 90mm groot. Ook zijn deze zachter zodat je meer grip hebt op bijna alle ondergronden. Aan de andere kant zijn skeelerwielen harder dan de "asfalt" tegenhanger en vooral geschikt voor gebruik in sporthallen, op skatebanen en effen stedelijke ondergronden.

Wil je meer weten over de inline skate wielen? Bekijk onze Wielen - nader verklaard gids.

Als je opzoek bent naar kleinere wielen voor recreatief gebruik, bekijk dan onze Inline skeeler wielen en Freeskate wielen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden