×
MENU

Skeeler Wielen

  Filter
Merken
Diameter
Wielhardheid

Goed te weten

Skeeler wielen - voor optimale snelheid

Skeeler wielen voor het skeeleren hebben normaal gesproken een diameter tussen de 80 en 110 mm. Sinds kort is er een ontwikkeling gaande waardoor de wielen nu wel een diameter kunnen hebben van 125 mm, zodat er harder geskeelerd kan worden.

De hardheid van de skeeler wielen heeft te maken met de ondergrond. 85-87a wordt vaak gebruikt op ruw asfalt, zoals je dit vaak vind in Noord-Europa. Het profiel van de skeeler wielen is dun om zo min mogelijk contact te hebben met de ondergrond. Het dunne profiel van het wiel creëert hierdoor minder weerstand en dus meer snelheid.

Zodra je wat ervaring hebt met het skeeleren op een paar skeelers die bedoeld zijn voor snelheid, adviseert SkatePro je om de grootst mogelijke wielen die onder je skates passen te gebruiken. Als je daarentegen net begint met het skeeleren, adviseren we om te beginnen met een setje wielen die iets kleiner zijn, omdat de 125 mm wielen er niet alleen eng uit zien maar in het begin ook lastig kunnen zijn. Ook deze zorgen voor voldoende snelheid. Skeeler wielen van goede kwaliteit herken je aan de goede reactie en grip.

Meest voorkomende setup - drie skeeler wielen

Als we een aantal jaren terug gaan zien we dat skeelers soms wel vijf of zelfs meer wielen onder het frame hadden hangen. De laatste jaren is deze filosofie veranderd en is de meest voorkomende setup nu slechts drie wielen per skeeler. Dit is gedaan om de weerstand van de extra wielen en lagers te verminderen.

Let op: de meeste skeeler wielen in deze categorie worden verkocht zonder lagers. Het wordt specifiek vermeld in de specificaties als de lagers meegeleverd worden.

SkatePro