×
Menu

Steppen

Goed om te weten

Steppen: een sport voor alle leeftijden en niveaus

Steppen is een leuke sport voor alle leeftijdsgroepen en niveaus. Het rijden op een step is een geweldige cardio workout en helpt ook om je beenspieren en core te ontwikkelen. Steppen verbetert ook je balans en coördinatievaardigheden voor andere sporten en activiteiten. Hoewel steppen werden uitgevonden in de jaren '20 van de vorige eeuw, duurde het tot de jaren '90 voordat moderne aluminium stuntsteppen succes boekten.

Stuntsteppen om mee te stunten

Stuntsteppen worden meestal gebruikt in skateparken, stedelijke gebieden en parkeerplaatsen. Deze steppen zijn ontworpen voor tricks en aggressive riding en zijn beter bestand tegen druk en slijtage. Daarom zijn de nieuwste stuntsteppen licht maar ook stevig. Het is daarnaast gebruikelijk om stuntsteppen te customizen, als je bijvoorbeeld versleten onderdelen moet vervangen of als je gewoon je stuntstep wilt personaliseren. Stuntsteppen kunnen over het algemeen niet worden ingeklapt.

Steppen met grote wielen voor transport

Voor transport raden wij steppen aan met grote wielen met een diameter van 120 mm of meer. Deze steppen zijn meestal ontworpen voor volwassenen die op zoek zijn naar een leuke en gezonde manier om zich door de stad te verplaatsen. Steppen voor kinderen vallen doorgaans in deze categorie en worden geleverd met twee of drie wielen. Steppen met grote wielen zijn vaak opvouwbaar en daardoor makkelijk mee te nemen in het openbaar vervoer, naar het werk of naar school. Grote wielen geven meer stabiliteit en zijn bestand tegen oneffenheden in de weg.

Voor meer informatie over steppen kan je onze gids Aankoop van een step raadplegen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden