×
Menu

Steppen

Goed te weten

Steppen voor iedere smaak

Er is veel gebeurd sinds de heruitvinding van de "moderne" steppen eind jaren '90, toen de aluminium step zijn intrede maakte. Deze steppen konden worden opgevouwen en waren zeer praktisch, waardoor ze razend populair werden.

Maar toen stuntsteppen steeds populairder werd, zag de stepindustrie een toenemende vraag naar professionele steppen, die ontworpen zijn om trucjes mee te doen in het skatepark en op straat.

Tegenwoordig zijn zowel kwaliteit als technologie ven de steppen mijlenver verwijderd van de modellen van begin jaren '90.

Je kunt nog steeds opvouwbare en verstelbare steppen kopen, die nog altijd populair zijn voor woon-werkverkeer. Op het gebied van professionele steppen om mee te stunten, maken de merken die wij verkopen hoogwaardige complete steppen en steponderdelen, die voldoen aan de eisen van de rijders - van beginners tot professionals.

Stuntsteppen

Deze steppen, ook wel trick scooters genoemd, worden meestal gebruikt in skateparken, in de stad en op parkeerplaatsen. Het is een technische sport - intensief voor zowel rijder als materiaal, en de steppen worden blootgesteld aan extreme druk en slijtage. Geen enkele step heeft het eeuwige leven, maar de professionele steppen zijn zeer stevig, en de keuze is enorm. Ze zijn versterkt en zo ontworpen dat ze dergelijke impact beter dan ooit kunnen weerstaan. Daarnaast zijn er ook veel speciale onderdelen, waarmee je je eigen unieke custom step kunt samenstellen. Onze voorgemonteerde custom steppen bestaan meestal uit specifieke onderdelen van verschillende merken, in elkaar gezet door deskundigen.

Step met grote wielen

Voor transport raden wij een step met grote wielen aan (120 mm of groter). Dit type step is meestal gemaakt voor volwassenen, maar kan ook door kinderen worden gebruikt. Ze kunnen vaak worden opgevouwen en zijn dus gemakkelijk mee te nemen bijv. in de trein, naar school of naar het werk. Grote wielen zijn minder gevoelig voor onregelmatigheden in de weg, ze zijn meer koersvast en rollen sneller dan kleine wielen.

Om meer te weten te komen over steppen, kun je de gids lezen: Aankoop van een step.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden