×
Menu

Surfskate Lagers

Surf lekker door de straten met surfskate lagers

Een goede set lagers is belangrijk om soepel te kunnen rijden op je surfskate. De meeste lagers worden gemeten op de ABEC schaal, wat de precisie van de kogels in de lager bepaalt. De ABEC schaal gaat van 1 tot 9. Hoe hoger het nummer, hoe preciezer de lager is. Lagers zijn vaak gemaakt van staal of keramisch materiaal.

Hoe maak je surfskate lagers schoon?

Om te beginnen gebruik je een skate tool om de wielen van de trucks en de lagers uit de wielen te halen. Wanneer je dit gedaan hebt, kun je het rubberen schild van alle lagers verwijderen met een scherp mes.

Stop daarna de lagers in een potje of een specifieke lagercleaner waar de aceton of alcohol oplossing in zit. Schud daarna het potje voor ongeveer 10 seconden of tot je ziet dat de oplossing vertroebelt. Haal dan de lagers uit het potje en laat ze drogen. Om te controleren of ze droog zijn, geef je ze even een slinger. Wanneer ze soepel draaien dan smeer je ze in met wat lagerolie. Nu kun je je set-up weer in elkaar zetten en gaan rijden.

Om er zeker van te zijn dat je het juiste gereedschap hebt om je lagers schoon te maken, kun je kijken op onze pagina met Surfskate Tools.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden