×
Menu

Kick wax

  Filter
Merken
Temperatuur
Fluor-inhoud

Kick Wax is voor klassieke langlaufski's

Kick wax, ook wel grip wax genoemd, wordt gebruikt op traditionele klassieke langlaufski's om grip te krijgen op de sneeuw, zodat de skiër vooruit kan glijden. Hoe effectiever de wax is, hoe efficiënter de skiër zal zijn. Er zijn verschillende soorten wax beschikbaar voor verscheidene sneeuwtemperaturend. Veel waxproducten voor klassiek skiën komen met een temperatuurbereik waarin ze het beste werken. Het is belangrijk om te weten of je ski's waxbaar of waxloos zijn, aangezien sommige langlaufski’s geen wax nodig hebben. Klassieke ski's met synthetische skins of fishscales voor de kickzones hebben geen wax nodig en zijn handiger voor beginners.

Hoe breng ik Kick wax aan?

Het aanbrengen van kickwax op langlaufski's is eenvoudig om te doen voordat je de sneeuw op gaat. Je kunt de wax op de skibases aanbrengen door met de waxstick op de kickzone te krijten, ook wel het waxpocket genoemd. Breng per keer een dunne laag aan (in totaal 3 lagen) en na elke laag moet je de wax gladstrijken met wat geschikt schuurpapier of schuimkurk. Als de laatste laag glad is, ben je klaar.

Er zijn ook nog andere soorten wax die je op de onderkant van je ski's kunt aanbrengen om de prestaties van de langlaufski’s te verbeteren. Klister wax wordt gebruikt in sneeuwcondities die te glad zijn voor de reguliere kick wax. Glide wax wordt aangebracht op de basis van de ski's buiten de kickzone. Dit is om de ski's soepel naar voren te laten glijden.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden