×
Menu

Rolschaatsen / Rollerskates

  Filter
Kleur
Merken
Schoenmaat
Wieldiameter
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed te weten

Rolschaatsen - Ook wel bekend als Rollerskates

Velen beschouwen rolschaatsen als de originele skates. Soms worden ze ook wel rollerskates genoemd. Ze worden gekenmerkt door de 2 wielen voor en 2 wielen achteraan gemonteerd in paren, net als de wielen op een skateboard. Verder is er een ''toe stop'' op de voorzijde van de rollerskates, welke ook gebruikt kan worden als rem.

De rolschaatsen waren de eerste soort skates beschikbaar en waren populair vóór de doorbraak van inline skates. Toen kwam er een periode waarin inline skates de markt overnamen. Maar de laatste tijd zijn rolschaatsen weer toegenomen in populariteit, niet in het minst omwille van hun vintage design. Ditzelfde ontwerp is ook de reden waarom ze bekend staan als retro rollerskates.

Veel ouders en grootouders zullen zich waarschijnlijk de oude retro roller skates nog wel herinneren, die op een paar schoenen bevestigd werden, maar dit is geen nieuwe uitvinding. Deze retro rolschaatsen kunnen worden gedateerd terug naar het einde van de 18e eeuw! Er zijn sindsdien pogingen gedaan om de traditionele rollerskates, met inbegrip van de "Blade-and-walk" rolschaats door Powerslide, opnieuw uit te vinden. Het ziet eruit als een normale inline skate, maar bestaat uit een normale schoen in een omhulsel.

Waarom rolschaatsen kopen?

Rolschaatsen geven een nostalgisch gevoel. Veel mensen hebben gebruikt gemaakt van rolschaatsen in hun kindertijd en daarvoor kiezen ze liever ook voor rolschaatsen als volwassenen. Zowel vanwege de welbekende skating techniek, maar ook omdat een aantal van de modellen retro patronen en kleuren hebben.

Vanwege de positie van de wielen, geven rolschaatsen een hoge stabiliteit bij lage snelheid en wanneer je stilstaat. Anderzijds, zijn ze niet zo snel als inline skates. Sommige rolschaatsen zijn geschikt voor work-out, terwijl anderen meer geschikt zijn voor kortere ritten. Kies de rolschaatsen, die geschikt zijn voor jouw doeleinden.

Sommige rolschaatsen zien eruit als klassieke rollerskates met een hoge vetersluiting schoen, terwijl anderen een sneakers-achtig ontwerp hebben. Veel retro rollerskates hebben een lage schoen, sommigen hebben zelfs een echt schoen-ontwerp, wat veel meer flexibiliteit biedt dan de meeste inline skate, maar dit betekent wel dat je niet dezelfde enkelondersteuning krijgt. Wel worden ze beter wendbaar.

Als je op zoek bent naar roller skates voor roller derby , zou je een kijkje moeten nemen in deze categorie.

Welke maat Rollerskates moet ik hebben?

Als je rollerskates kiest is het belangrijk dat de skates goed om je voeten passen. Je moet in staat zijn om je voeten een beetje te bewegen binnen in de schoen. Er moet altijd 0.5-1cm extra ruimte over zijn voor je tenen. De schoen moet over je gehele voet goed aansluiten, van hiel tot de zijkanten en over de wreef, zonder afbreuk te doen aan comfort. Verder raden we altijd aan om de maattabel te bekijken die je bij elke productpagina kunt vinden.

Als je twijfelt of je moet kiezen voor rolschaatsen of inline skates, lees dan onze gids: Aankoop van skates . Hier vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen. Als je nog steeds twijfelt, neem dan gerust contact op met onze klantenservice die je vragen over rollerskates zal beantwoorden.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden