×
Menu

Freeskate Frames

  Filter
Merken
Diameter
Maat
Frame type
Montage

Goed om te weten

Wat is een skateframe?

Een freeskate frame, ook wel inline skate frame of skeelerframe genoemd, is het onderstel onder je skates, waarop de wielen en de lagers worden gemonteerd. Frames kunnen variëren in type, wielconfiguratie en montagevorm.

Frame type

Er zijn verschillende soorten freeskate frames, passend bij de verscheidenheid aan skatestijlen:

Freeskate frames met een vlakke setup hebben meestal vier wielen van dezelfde maat. Dit specifieke type skate frame zorgt voor optimale controle en wendbaarheid en is de perfecte keuze voor urban skaters en slalom skaters.

3-wielige skate frames zijn gemaakt om stabiliteit en snelheid te bieden. Ze zijn bedoeld voor langeafstands- en fitnessskaters, omdat zij meestal grote wielen monteren om hoge snelheden mee te kunnen bereiken met een lage krachtoverbrenging.

2-wielige inline-frames hebben twee kleine wielen aan de randen van het frame met een groot grind gedeelte in het midden. Dit specifieke type frame is optimaal voor tricks en grinds tijdens het Aggressive skaten.

Wielconfiguratie

De wielconfiguratie van een skateframe geeft aan welke wielen erop moeten worden gemonteerd. De wielmaat van freeskate frames varieert doorgaans van 80mm tot 110mm. Over het algemeen zijn korte frames gemaakt voor kleine wielen (80mm - 90mm). Deze frames worden geproduceerd voor mensen die op zoek zijn naar hoge acceleratie en het maken van scherpe bochten.

Lange frames worden meestal gemaakt voor grote wielen (100 mm - 110 mm - 125 mm) en zijn bedoeld voor skaters die hoge snelheden willen behalen, ten koste van de wendbaarheid. Toch kan je ook korte frames vinden die kunnen worden uitgerust met grote wielen voor als je zowel wilt genieten van meer flexibiliteit in je bewegingen als van de stabiliteit die grote wielen bieden.

Montage

Alle skate frames zijn voorzien van verschillende bevestigingssystemen. Elk systeem moet overeenkomen met de bevestigingspunten op je freeskate schoenen.

Het 2-puntsmontagesysteem komt het meest voor. Er zijn twee bevestigingspunten die te vinden zijn onder de schoenen van je skates, één aan de voorkant en één aan de achterkant. Afmetingen van 165 mm of 195 mm tussenruimte komen het meest voor.

De Trinity-montage heeft een montagesysteem met drie punten. Dit systeem is exclusief ontworpen voor Powerslide skates en helpt de hoogte van de skate te verlagen om de energietransmissie te vergroten.

Ben je op zoek naar een nieuwe set wielen die bij je frames passen of wil je een hele nieuwe setup bouwen? Kijk eens naar onze Freeskate Wielen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden