×
Menu

Dirt Jump Fietsen

  Filter
Merken
Frame Top Tube
Wieldiameter
Gewicht
Stuur hoogte

Dirt jump fietsen zijn ofwel mountainbikes of BMX fietsen, gebruikt voor de freestyle discipline Dirt Jump. Hier kun je mountainbikes voor dirt jumping vinden. Een aantal van deze modellen zijn allround fietsen, die je kunt gebruiken voor zowel dirt als park rijden.

Dirt Jump Bikes

Een dirt jump fiets komt met een solide en extra duurzaam stalen frame dat iets kleiner is dan het frame van een gewone mountainbike. De standover hoogte is ook lager op deze fietsen. De wielen zijn meestal rond de 24-26 inch. All-round mountainbikes gebruikt voor dirt jumping hebben meestal wielen van 26 inch. De meeste van deze mountainbikes lopen singlespeed met één rem.

Wat is Dirt Jump?

De dirt jump tracks bestaan ​​uit een serie sprongen, gemaakt van aarde of hout. Dirt Jump gaat om het uitvoeren van trucs en stunts. De sprongen kunnen vrij groot zijn, wat de rijder de mogelijkheid geeft om geavanceerde stunts hoog in de lucht uit te voeren.

De geschiedenis van Mountain Bikes

In de jaren 1970 is mountainbiken erg populair geworden in Noord-Californië, waar de rijders hun fietsen meestal gebruiken voor down hill rijden. Het was pas in de late jaren 1970 en vroege jaren 1980 dat fiets bedrijven begonnen met het produceren van mountainbikes.
In het begin waren mountainbikes zelfgebouwde fietsen gebruikt voor alle rijstijlen, maar de sport ontwikkelde zich in verschillende stijlen en de fietsen ook. In plaats van dezelfde fiets gebruiken voor stunts, racen etc, speciale mountainbikes werden gecreëerd voor elke stijl.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden