Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Watersporthelmen

  Filter
Kleur
Merken
Maat
In maat verstelbaar

Goed om te weten

Watersporthelmen als essentiële bescherming

Welke watersport je ook doet, het is altijd belangrijk om je hoofd te beschermen. Deze helmen zijn gemaakt met een harde buitenkant en EVA-schuim van topkwaliteit aan de binnenkant. Speciaal ontworpen voor de snelle, impactvolle aard van veel watersporten.

Helmen voor wakeboarding zijn niet anders ontworpen dan kitesurfhelmen of waterskihelmen. Ze zijn uiteindelijk voor hetzelfde doel gemaakt.

Veel mensen vragen zich af of je een gewone fietshelm of een skatehelm kan gebruiken voor watersport. Alhoewel ze op elkaar lijken, zijn ze over het algemeen niet sterk genoeg op de krachten te weerstaan van sporten zoals wakeboarden. Sommige watersporthelmen hebben daarnaast oorbeschermers om extra bescherming te bieden tegen impact.

Watersporthelmen, of ze nu voor kitesurfen, waterskiën of wakeboarden zijn gemaakt, zijn uitgebreid getest om je ervan te verzekeren dat ze voldoen aan alle normen. Alle helmen hebben het EN 1385-certificaat, wat betekent dat ze zijn goedgekeurd voor watersportgebruik.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een wakeboardhelm?

Wakeboardhelmen zijn mogelijk de meest voorkomende watersporthelmen. Aangezien wakeboarden één van de extreme watersporten is, zijn deze helmen sterk genoeg om je hoofd te beschermen tijdens welke watersport dan ook.

Het belangrijkste is dat de helm juist past om de beste bescherming te krijgen. Het moet nauwsluitend zitten, maar ook niet te strak. Veel helmen kunnen in maat aangepast worden met een strap om zo de pasvorm naar wens aan te kunnen passen. Als je meer wilt weten bekijk dan onze gids Hoe moet de helm zitten?

Wanneer je gaat wakeboarden kan je jouw beschermingsuitrusting naast een helm ook aanvullen met een Impact Vest.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden