×
Menu

Langlauf classic bindingen

  Filter
Merken
Compatibel boots
Montageplaten Voor Deze Bindingen

Goed om te weten

Klassieke langlauf bindingen aanschaffen

Als je van plan bent om je classic bindingen te vervangen of opzoek bent naar een extra setje langlauf bindingen voor je ski's, dan is het belangrijk om te weten welk bindingssysteem je wilt gebruiken. Er zijn 3 categorieën - NNN (New Nordic Norm), SNS (Salomon Nordic System) en 75 mm (3-pin). Als je al een setje langlaufskischoenen hebt dan verteld de buitenkant van de zool of de product omschrijving welk langlaufbindingssysteem je nodig hebt.

Zijn NNN en SNS bindingen hetzelfde?

NNN bindingen zijn ontworpen door het merk Rottefella en zijn niet hetzelfde asl SNS bindingen die door Salomon geproduceerd worden. Je kunt ze makkelijk uit elkaar houden door het aantal ribbels dat ze op de bindingen hebben. NNN bindingen hebben twee dunnere ribbels, SNS bindingen hebben slechts één ribbel. De zolen van de skischoenen moeten overeenkomen met het ribbel patroon op de bindingen om samen gebruikt te kunnen worden.

NNN bindingen zijn de populairste langlaufbinding geworden. Merken zoals Fischer, Rottefella, Salomon, Atomic en Rossignol maken allemaal gebruik van dit ontwerp. Deze merken heben ook hun eigen unieke versies gemaakt die passen op het NNN systeem. Veel voorkomende namen als Turnamic, Prolink en NIS kom je regelmatig tegen op de markt.

Voor een duidelijke overzicht van langlaufbindingen kun je onze handleiding bekijken die gaat over de compatibiliteit van langlaufbindingen. Bekijk onze classic langlaufschoenen pagina en vindt een passende set schoenen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden