Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

BMX Zadelpennen

  Filter
Kleur
Merken
Zadel
Zadelpen Lengte
BMX Zadelpen Diameter

Goed om te weten

Vind de juiste BMX-zadelpen

Een BMX-zadelpen is het onderdeel wat het zadel vastmaakt aan het frame. Ze komen in verschillende lengtes, kleuren en met verschillende manieren om het zadel te koppelen. Het is belangrijk dat je zadel past op de zadelpen die je wilt gebruiken, hierom kopen vele rijders ook een nieuw zadel bij een nieuwe zadelpen.

Andere redenen voor het aanschaffen van een nieuwe BMX-zadelpen is om een langere of kortere lengte te hebben, of juist om meer verschillende hoeken te hebben waarin het zadel gezet kan worden.

De verschillende soorten BMX-zadelpennen

BMX PIVOTAL zadelpen

Dit is het meest gebruikelijke type zadelpen. Het zadel wordt eenvoudig aan de zadelpen vastgemaakt door de bout die via de bovenkant van het zadel verstelt kan worden. Het zadel wordt op de plek gehouden door de metalen tanden op de zadelpen en het zadel zelf, hierdoor kun je het zadel in veel verschillende hoeken monteren.

BMX stealth zadelpen

Dit is de nieuwere versie van het pivotal design en verschilt hier alleen van in de manier waarop deze gemonteerd wordt. Dit is niet van de bovenkant van het zadel, maar van de onderkant door een hiervoor bedoeld gat. Het grote voordeel hiervan is dat er geen gat bovenin het zadel zit.

BMX Combo zadelpen

De combo zadelpen heeft zijn naam te danken aan het feit dat het zadel en de zadelpen vast zitten aan elkaar. Het is dan ook niet mogelijk om de zadelhoek aan te passen. De combo stijl heeft als grote voordeel dat het zeer licht en toch sterk is.

BMX tripod Zadelpen

Deze zadelpen is op 3 punten aan het zadel bevestigd, vandaar de naam tripod. Het geeft een mooie strakke uitstraling zonder dat er een gat in het zadel nodig is. Het nadeel is dat er maar 2 verstelmogelijkheden zijn voor de zithoek.

BMX rail zadelpen

De zadelpen met rails wordt geleverd met 2 platen die om de rails onder het zadel worden bevestigd. De zadelpen heeft tanden op deze platen om de zithoek te kunnen verstellen.

Bekijk onze collectie BMX Zadels. Als je een klem nodig hebt, kijk dan eens bij de BMX Zadelklemmen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden