MENU
Skates
Goed te weten

Inline skates

Bij Inline skates zitten de wielen in tegenstelling tot de klassieke rolschaatsen op één lijn. Al vele jaren zijn inline skates vaak ook skeelers genoemd de meest populaire vorm van skates. Vanwege de vraag, is er een breed aanbod uitrusting en diverse soorten inline skates door je jaren heen op de markt verschenen. Inline skaten is vergelijkbaar met schaatsen, in stijl en techniek, sommige mensen geven de voorkeur aan inline skates boven rolschaatsen. Als voorbeeld kun je zowel hockey spelen op schaatsen als op inline skates.

Omdat er zo'n groot aantal skates en skeelers op de markt, kan het moeilijk zijn om de juiste te vinden. Als je inline skates voor specifieke doeleinden of voor een sport gebruikt gaan worden, neem dan een kijkje nemen in één van onze andere categorieën: Aggressiv , Skeelers , Street Hockey , Nordic of Freeskates .

Skeelers in deze categorie zijn zogenaamde fitness skates. Ze kunnen worden gebruikt voor conditietraining op korte en middellange afstanden. Ze kunnen ook worden gebruikt voor transport in de stad. De meeste fitness inline skates hebben relatieve grote wielen met een gemiddelde hardheid, die het mogelijk maken snelheid te bereiken met behoud van een goede grip. De schoen is hoog om de enkel te kunnen bescheremen wat belangrijk is voor beginners die extra stabiliteit nodig hebben.

Het verhaal achter inline skates

In de jaren '80, Roces en Rollerblade creëerden de inline skates zoals we die nu kennen. Maar eigenlijk het idee is ontstaan ​​in 1849, toen een Fransman rekwisieten moest maken voor een opera die eruit moesten zien als schaatsen. Het rekwisiet werd nooit een succes, omdat de skates niet kon remmen, noch konden draaien. Maar toen de inline skates terrein begonnen te winnen tegen in het einde van de jaren '80 en het begin van de jaren '90, werden zij een succes - en dat hebben ze sinds die tijd nog steeds.

Roces was het eerste merk dat dat inline skates massaproduceerde, maar het was Rollerblade die ze populair maakt. Daarom is rollerblades vaak een synoniem voor inline skates in vele landen.

Kijk ook hier: Aankoop van skates , voor tips om het juiste model.