×
Menu

Watersport Bescherming

Veiligheid boven alles op het water

Watersport is geweldig, maar wanneer je niet de juiste bescherming draagt, kan dit leiden tot ernstig letsel. Welk soort bescherming je nodig hebt, hangt af van de watersportactiviteit die je doet. In onze selectie hebben we bescherming voor alle soorten watersporten, zoals SUP, wakeboarden en surfen.

Over het algemeen is het altijd aan te raden om een gecertificeerde watersporthelm aan te schaffen en daarnaast een reddings- of zwemvest. Vergeet niet dat als je met veel snelheid het water raakt, dit kan aanvoelen als beton. Daarom zijn watersporthelmen zo ontworpen dat ze deze impact opvangen.

Als je wakeboard of kitesurft is een impact vest geen overbodige luxe. Als je crasht met hoge snelheid zullen wakeboard vesten de impact op je lichaam verminderen. Daarnaast voorkomt het kneuzingen en meer ernstig letsel.

Reddingsvest of zwemvest?

Ze lijken hetzelfde, maar wat is het verschil tussen de twee? De reddingsvesten zijn ontworpen om je te helpen drijven als je zelf niet (meer) kan zwemmen of bewusteloos raakt. Ze zijn gemaakt met een kraag die je nek ondersteunt en zorgen ervoor dat je gezicht boven het water blijft.

Aan de andere kant zijn zwemvesten zo gemaakt dat je nog steeds de vrijheid hebt om te zwemmen wanneer je er een draagt. Ze zijn geschikt voor de niet-extreme watersporten en geven minder drijfvermogen in vergelijking met een reddingsvest. Kortom, als je vaker in en uit het water springt, kies voor een zwemvest. Als je extreme watersporten beoefent waarbij je in principe niet in het water hoeft te zijn, ga dan voor een reddingsvest.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden