×
Menu

Rolschaatswielen

  Filter
Merken
Wieldiameter
Wielbreedte
Wielhardheid

Goed om te weten

Waardoor worden rolschaatswielen gekarakteriseerd?

Rolschaatswielen zijn breder, hebben meer contactoppervlak dan inline skate wielen en bieden meer balans voor skaters. Elke rolschaatswiel is anders. Ze verschillen in afmeting, hardheid en vorm. De diameter of hoogte van de wielen wordt aangegeven in millimeters (mm), meestal tussen de 55-65mm. De hardheid van het wiel wordt ook wel durometer genoemd. Gemeten op de A-schaal, zit de durometer van wielen meestal tussen de 74A (zeer zacht) en 105A (zeer hard).

Welke maat rolschaatswielen moet ik nemen?

Welke maat rolschaatswielen je moet kiezen hangt vooral van je skatestijl af. Stijlen worden onderverdeeld tussen indoor skating en outdoor skating.

Indoor rolschaatswielen zijn normaal gesproken klein of medium van formaat, waardoor je meer controle en bewegingsvrijheid in de ring hebt. Rhythm skaters hebben vaak het liefst wielen met een diameter van 62mm en 35 tot 44mm breed. Kunstschaatswielen hebben een diameter van 55-65mm en zijn 30-31mm breed. Outdoor rolschaatswielen zijn groter om meer stabiliteit te bieden. Standaard outdoorwielen hebben een diameter van ongeveer 55-65mm en zijn ongeveer 40mm breed.

Rolschaatswielen hardheid: Indoor & Outdoor

Indoor rhythm en figure skaters willen vaak harde wielen om meer snelheid over de vlakke ondergrond te kunnen maken. Over het algemeen kiezen zij voor een hardheid tussen de 97A en 103A. Fitness rolschaatsers die veel buiten skaten kiezen vaak voor een zachter wiel dat ook deels als schokabsorbeerder werkt op verschillende ondergronden. Dit type wiel heeft een hardheid tussen de 78A en 85A. Speed skating wielen zijn harder dan fitnesswielen waardoor je meer snelheid kunt maken op vlakke ondergronden buiten. Speedrolschaatsers kiezen vaak voor wielen met een hardheid tussen de 95A en 98A.

Ben jij een rollerderby skater? Bekijk dan onze Derby rolschaatswielen sectie.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden