×
Menu

Step Lagers

  Filter
Lagerprecisie

Koop het juiste kogellager voor je step

Lagers zijn een belangrijk onderdeel van je step. Ze zorgen ervoor dat de wielen vrij ronddraaien en dat je snel vooruit komt. Hier vind je onze selectie van lagers die geschikt voor de step. Vergeet niet dat 2 lagers per wiel nodig hebt. Als je op zoek bent naar een setje lagers van hoge kwaliteit raden we je aan om even in deze categorie te kijken. We hebben stalen lagers wat al jaren gebruikt wordt, maar ook een aantal nieuwe ontwikkelingen die net op de markt gekomen zijn en die keer op keer verbeterd worden. We hebben de cult-lagers van Red Bones die oorspronkelijk voor skateboards gemaakt zijn maar nu ook door de step rijders meer gebruikt worden.

Hoe zit dat met die ceramische lagers?

Lagers van Bones Reds worden gemaakt van staal, maar als je een zeer duurzaam step kogellager wilt die ook geschikt is voor hoge snelheden moet je gaan voor een setje ceramische lagers.

Als één van je lagers gebroken of in slechte conditie verkeerd hoef je niet perse alle lagers te vervangen. Tegelijk raden we wel aan dat als één van je lagers breekt, maar de rest ook al ouder dan een jaar is, je ze allemaal vervangt nu je toch bezig bent.

Een step kogellager voor een step word normaal gesproken gemaakt met een hoge ABEC-certificering. Omdat al deze steps gemaakt worden om van A naar B te gaan, adviseren we je om lagers te kopen met een hoge certificering zodat je minder energie nodig hebt om je snelheid te houden.

Een spacer die je tussen de twee lagers kunt stoppen, vind je in deze categorie.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden