Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Wielen voor steppen

Goed om te weten

Stepwielen voor je dagelijkse ritten

Hoewel de wielen die bij je step worden geleverd lang meegaan, komt er een moment dat ze aan vervanging toe zijn. Om er zeker van te zijn dat de nieuwe wielen ook passen op je step, moet je ervoor zorgen dat je een set wielen aanschaft met de juiste diameter.

Een andere keuze die je moet maken is de hardheid van de wielen. Dit heeft namelijk invloed op je rijervaring. Zachtere wielen zorgen voor een soepelere rit, maar deze kunnen wel sneller slijten. Als je wilt weten hoe hard je huidige wielen zijn, moet je de durometer checken. Dit is een cijfer tot 100 met de letter A erachter. Hiervoor geldt: hoe hoger het getal, hoe harder het wiel.

Veel steppen hebben pneumatische stepwielen, deze hebben een luchtband. Pneumatische wielen zijn geweldig voor dagelijkse ritten, of het nu gaat om woon-werkverkeer of een kort tripje richting het winkelcentrum. Dit komt omdat de wielen de schokken van oneffen oppervlakken opvangen en geweldige tractie bieden.

Hoe lang gaan deze wielen mee?

Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren, zoals voor wat voor soort wielen je kiest, hoe vaak en op welke ondergrond je rijdt. Zoals gezegd, als je zachtere wielen gebruikt, moeten deze mogelijk vaker worden vervangen. Hetzelfde geldt als je dagelijks rijdt en/of dit doet op ruwe ondergrond. Dan zal de levensduur waarschijnlijk ook verkort worden.

Verder zijn lagers essentieel om je wielen soepel te laten draaien. Na een tijdje zullen ook dezen moeten worden vervangen. Dus als je denkt dat je wel een nieuwe set kunt gebruiken, kijk dan eens naar onze Steplagers.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden