×
Menu

BMX cranksets

  Filter
Kleur
Merken
Crank Lengte/Type
Trapas
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Een freestyle BMX crank set moet tegen een stootje kunnen

Een crank set is een belangrijk onderdeel om een voorwaartse bewegen te kunnen krijgen op een freestyle BMX fiets. De crank set help om de kracht van de rijder naar het tandwiel over te brengen. BMX cranks worden meestal zwaardere en duurzamere gemaakt dan een crank set die gebruikt wordt voor een race BMX.

Moet ik een 1-, 2- of 3-delig crank set hebben?

Er zijn in principe 3 soorten crank sets voor freestyle BMX fietsen.

1-delig crank set wordt op zijn plek gehouden door de lagers en omdat dit uit 1 deel bestaat zitten er geen schroeven in.

2-delig is het gemakkelijkste om vast te draaien en deze hebben slechts één krukas bout. Daarnaast zijn dit ook de lichtste modellen omdat de crank vaak hol is. 2-delige crank sets zijn vaak uitgevoerd in een zeer dun ontwerp.

3-delig crank set is vaak wat zwaarder dan de 2-delige crank set, maar zijn vaak ook iets steviger omdat ze niet aan elkaar gelast zijn zoals de 2-delige crank set. Een 3-delige crank is vaak iets breder.

Dit zorgt ook voor het specifieke ontwerp van de 3-delige crank set waardoor er meer ruimte voor je voeten ontstaat.

Let er goed op dat de crank set die je wilt gaan aanschaffen compatibel is met je pedalen. Neem gerust contact op met onze klantenservice als je niet zeker weet of je pedalen compatibel zijn met de crank set.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden