×
Menu

Gebitsbescherming

  Filter
Merken

Gebruik een gebitsbeschermer om je tanden te beschermen

Als je een sport beoefend waarbij je gebitsbescherming moet dragen, geeft je dit onderdeel van je veiligheidsuitrusting waarschijnlijk wat meer aandacht dan de voorgaande generaties die dezelfde sport beoefenden.

Een gebitsbeschermer kan gebruikt worden voor verschillende sporten, waarbij het nodig is om je tanden te beschermen. De beschermer is meestal gemaakt van acryl of rubber en om de maximale bescherming te krijgen is de gebitsbeschermer naar je tanden gevormd.

Gebitsbeschermers kun je krijgen als enkele bescherming, waarbij de beschermer alleen het bovenste gedeelte van je gebit beschermd en dubbele beschermers waarbij ook de onderkant beschermd wordt. De dubbele bied natuurlijk de beste bescherming, maar het kan ook lastiger zijn om adem te halen. Het kan wat tijd en oefening kosten om hier gewent aan te raken.

Een gebitsbeschermer verminderd het risico op beschadigingen aan het gebit en hersenschuddingen, dit is een onmisbaar onderdeel voor het spelen van hockey of roller derby. De eerste gebitsbeschermers waren voornamelijk voor boxers bedoeld, maar tegenwoordig worden ze in bijna alle "harde" sporten gebruikt, zoals hockey en American football.

Al onze gebitsbescherming zijn van het zogenaamde "Boil & Bite" type wat de best mogelijke pasvorm biedt. Je moet kokend water gebruiken om het mondstuk op te warmen, vervolgens plaats je het in je mond en bijt je er op. Als het materiaal afkoelt heeft je gebitsbeschermer de precieze afmetingen van jou gebit overgenomen. Als je een nieuwe gebitsbeschermer koopt staat dit proces duidelijk omschreven in de handleiding.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden