×
Menu

Sneeuwschoenen

Sneeuwschoenen geven de beste avonturen

Sneeuwwandelen is een geweldige manier om in de winter van de prachtige besneeuwde gebieden te genieten. Het schoeisel zorgt ervoor dat je gewicht zich over een groot oppervlak kan verspreiden, zodat je niet diep in de sneeuw wegzakt. Dit maakt het mogelijk om plaatsen te bereiken die anders erg moeilijk zouden zijn met gewone wandelschoenen. Open velden, glooiende heuvels of steile hellingen zijn allemaal mogelijk met het juiste paar sneeuwschoenen. Naast het verkennen van de natuur, krijg je een geweldige fitnesstraining die erg goedkoop is en waar je weinig voor nodig hebt.

Wat zijn sneeuwschoenen?

Sneeuwschoenen zijn in feite platforms voor je voeten om het oppervlak waarop je stapt te vergroten, om het wegzakken in de sneeuw te minimaliseren. De moderne sneeuwschoenen hebben een lange weg afgelegd. Ze werden gemaakt met houten frames en een veters van ongelooide huid. Sneeuwschoenen zijn nu lichter, sterker en hebben functies zoals stijgijzers (metalen tanden) voor wandelen op ijzige sneeuw. Ook hebben ze verstelbare, passende bindingen die je voeten veilig houden. Hang je traditionele sneeuwschoenen boven de open haard en bekijk ons moderne aanbod.

Welke sneeuwschoenen moet ik kopen?

De sneeuwschoenen moeten overeenkomen met jouw gewicht, sneeuwcondities en steilheid van het terrein waarop je gaat wandelen. Op elk model sneeuwschoen staat een aanbevolen maximale belasting (gewicht), die je niet mag overschrijden. De "belasting" omvat zowel je gewicht als alle kleding, schoenen en uitrusting die je bij je hebt tijdens het wandelen.

De sneeuwcondities kunnen je helpen beslissen als je twijfelt tussen 2 of meer modellen. Als je gaat sneeuwschoenwandelen in diepe poedersneeuw, zal een set met een groter oppervlak beter presteren, omdat ze gemakkelijker op het oppervlak zullen "drijven" dan iets kleiners. Voor steile terreinen zijn functies zoals hielliften, stijgijzers, long toe, en hiel crampons geweldig om mee te klimmen, maar deze zijn alleen te vinden op specifieke sneeuwschoenmodellen voor bergbeklimmen.

Vergeet niet dat er geen slecht weer is, alleen een onvoldoende kleding. Kleed je goed voor de weersomstandigheden buiten. Bekijk de weersvoorspelling, trek je meest comfortabele paar winterschoenen aan en draag geschikte laagjes. Het is een goed idee om een rugzak mee te nemen met daarin een extra laagje kleding, samen met enkele andere benodigdheden zoals zonnebrandcrème, water, snacks en een EHBO-doos. Mis je nog iets? Ga dan naar onze categorie winterkleding.

Een andere sport die veel van dezelfde paden als sneeuwschoenwandelen deelt, is langlaufen. Als je hier meer over wilt weten, kijk dan eens naar onze Langlaufski's en Uitrusting.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden