×
Menu

Sneeuwsteppen

Wat is Een Sneeuwstep?

Een sneeuwstep is een stuntstep die je kunt gebruiken in de sneeuw. Een sneeuwstep komt in plaats van wielen met twee ski's, deze zijn gepositioneerd aan de voor en achterzijde. De ski's worden ook wel sleeën genoemd en kunnen goed glijden over en carven door de sneeuw. De rest van het design is erg gelijk, het komt met een deck, vork, clamp en bar.

Het maakt niet uit of een sneeuwstep gebruikt wordt door kinderen of volwassenen, aangezien ze voor alle leeftijden super leuk zijn en op veel verschillende manieren gebruikt kunnen worden. Net zoals stuntsteppen kunnen de sneeuwsteppen op vlak terrein gebruikt worden om aan je spins, sprongen en andere freestyle tricks te werken. Als je de snelheid meer op wil zoeken, dan kun je ook heuvels af steppen of zelfs op een skipiste rijden. Meer ervaren rijders kunnen ook offpiste in de diepe sneeuw met de sneeuwstep.

Hoe Werkt een Sneeuwstep?

Sneeuwsteppen Worden bestuurd met de bar en door het verplaatsen van gewicht in de gewenste richting. Deze twee bewegingen zorgen ervoor dat de randen van de ski's grip hebben op de sneeuw en hierdoor draaien. Hoe kun je stoppen op een sneeuwstep? Het slepen van de voet is een simpele manier om tot stilstand te komen wanneer je niet zo snel gaat. Andere manieren om te stoppen zijn bijvoorbeeld door de berg op te sturen en je af te laten remmen door de zwaartekracht, of om de ski zijwaarts te laten glijden en de rand van deze te gebruiken om te remmen.

Sneeuwsteppen zijn een super leuk alternatief op snowboarden, skiën of sleeën, zeker als je al een stuntstep gebruikt. Een andere sport die ook ontstaan is vanuit urban actiesporten is het sneeuwskateboard, dit is het antwoord op koude winters vanuit de skateboardwereld. Meer informatie hierover kan hier gevonden worden - Snow Skateboards / Snowskates

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden