×
Menu

Touring Ski's

  Filter
Merken
Lengte
Taille Breedte

Goed te weten

Touring ski's: een geweldige all-round ski

Ben je opzoek naar een geweldige all-round ski, waarmee je verschillende stijlen kunt combineren zoals piste skiën, off-piste skiën, telemark en zelfs een beetje langlaufen? Touring ski's bieden de beste mogelijkheden voor alle stijlen. Je hebt dus maar één paar ski's nodig.

Touring skiën houdt in dat je zowel naar boven klimt als naar beneden skiet, zonder dat je je ski's af doet. Dit soort skiën is een combinatie van het normale skiën en het langlaufen.

Als je op wintersport gaat naar een wintersportgebied kun je je touringski's eenvoudig gebruiken op de piste. Toerski's zijn heerlijk om op te skiën zowel op als off-piste. Je hoeft alleen je hiel vast te klikken en je bent klaar om te gaan.

Als je ervan houdt om de natuur in te trekken kun je je tourski's gebruiken op de gebaande paden en in de diepe poedersneeuw. Met een setje touring ski's heb je echt de mogelijkheid om de afgelegen delen van de berg te onderzoeken. Met de losse hiel en de brede basis kom je overal.

Touring skiuitrusting

Voor het tourskiën heb je een speciale uitrusting nodig die je helpt naar boven en beneden te komen. Wij hebben een brede selectie touring ski's, bindingen, skistokken en stijgvellen.

Tegen een berg op lopen op je ski's is zwaar werk waardoor je zeker zal gaan zweten. Als je naar beneden skiet wil je graag dat je ski's boven op de sneeuw blijven zodat je in beweging blijft en gemakkelijk kunt draaien. Daarom wil je een setje ski's die breed genoeg zijn om op de sneeuw te drijven, maar ook zeer lichtgewicht om het naar boven lopen makkelijker te maken.

Om te voorkomen dat je achteruit glijdt wanneer je naar boven loopt worden stijgvellen gebruikt. De stijgvellen worden onder de ski's geplaatst.

Je kunt met je tourski's lopen omdat deze een speciale tourbinding heeft. De bindingen zijn zo gemaakt dat je je hiel op kunt tillen tijdens het lopen, maar dat de neus nog vast zit aan de ski. Je kunt onze selectie tourbindingen hier vinden.

Omdat je je hiel telkens optilt om een voorwaartse beweging te maken zijn zeer flexibele skischoenen een groot voordeel. Je vind onze selectie skischoenen hier.

Tijdens het toeren ga je naar boven en beneden, de berg over. We adviseren om verstelbare skistokken te gebruiken. Dan kun je langere skistokken gebruiken voor het klimmen en kortere voor het naar beneden skiën. Dan kun je in ieder geval de juiste lengte skistok gebruiken om de berg te doorkruisen.

Als je door de afgelegen natuur reist heb je natuurlijk ook een veiligheidsuitrusting nodig voor jezelf en je vrienden. Lees meer over de veiligheidsuitrusting hier.

Goedkoop toerskiën

Je kunt je oude ski's gebruiken! Als je nog niet helemaal zeker weet of het toerskiën iets voor jou is, koop dan alleen een setje touring bindingen en stijgvellen en probeer het eens.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden