×
Menu

BMX Sleeves

  Filter
Merken

BMX sleeves voor freestyle pegs

Sleeves worden gebruikt in combinatie met pegs. Soms zijn ze verward met elkaar, maar het zijn twee verschillende onderdelen. Een sleeve is een soort vervangende buis gebruikt voor freestyle BMX pegs. Pegs worden gebruikt voor het grinden over buizen en dergelijke. Je kunt het niet voorkomen dat je pegs slijten door gebruik over rails, stoepranden en andere randen.

Als je gebruik maakt van stalen BMX pegs zul je de hele peg moeten vervangen als deze versleten is. Een kunststof peg heeft een sleeve om de peg heen en hoef je alleen de sleeve te vervangen en ben je weer klaar om door te gaan.

Kunststof pegs glijden beter!

Een groot deel van freestyle BMX-rijders hebben liever sleeves van kunststof, in plaats van staal. Kunststof glijd beter en daardoor word het grinden makkelijker. De meeste sleeves zijn ook van kunststof gemaakt, echter zijn stalen sleeves wel robuuster en duurzamer.

Let op:

  • Niet alle pegs zijn te gebruiken met sleeves.
  • Traditionele stalen pegs kunnen niet worden gebruikt met sleeves.

We hebben een grote variatie aan BMX sleeves voor BMX pegs van de beste merken in de wereld van de freestyle BMX, zoals Wethepeople, G-Sport, Salt, Animal Butcher en Shadow S.O.D.

Als je niet weet welke kunststof pegs je moet kiezen of als je reserve sleeves voor je pegs zoekt, neem dan gerust even contact met ons op. Onze contact gegevens vind je hier.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden