Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

BMX Pegs

  Filter
Merken
As diameter
Peg-lengte
Materiaal
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Grind naar succes met een paar BMX pegs

BMX pegs zijn een essentieel onderdeel van een Freestyle BMX. Stel je maar eens voor om een feeble of smith grind uit te voeren zonder pegs! BMX pegs worden voornamelijk gebruikt voor straat en park rijden, dus ze worden alleen gebruikt voor Freestyle BMX fietsen. Je kunt de BMX stunt pegs gebruiken wanneer je wilt grinden op stoepranden en rails. Je monteert de BMX stunt pegs op de assen op de wielen.

Staal of kunststof, welke BMX pegs moet ik kiezen?

De stunt pegs voor BMX zijn verkrijgbaar in staal of kunststof. Stalen pegs zijn ideaal voor het street BMX rijden, omdat je dan veel rails en ledges tegenkomt om over the grinden. Stalen BMX pegs zijn zwaar en duurzaam en kunnen veel geweld hebben.

De lichtgewicht kunststof pegs worden voornamelijk door parkrijders gebruikt. Ze wegen minder dan de stalen pegs, maar zijn ook niet zo duurzaam. Kunststof BMX pegs zijn daarentegen ideaal om over aluminium en andere materialen te glijden waar staal niet zo goed glijdt. Kunststof pegs zijn ook goedkoop en makkelijk te vervangen, wanneer deze versleten of gebroken zijn.

Let op je BMX pegs

Nog een kleine tip: Draai je pegs zo nu en dan, op die manier slijten ze gelijkmatiger en kun je er langer mee doen.

Als je veel grindt is het ook verstandig om na te denken over een setje hub guards, dit beschermt je spaken, zodat deze niet zo snel breken. Bekijk hier onze grote selectie hoogwaardige hub beschermingen.

Let erop dat je het volgende gereedschap nodig hebt om je nieuwe pegs te installeren!

  • Ratel
  • 15 mm, 17 mm of 19 mm diepe dopsleutel met verlenging
  • 5 mm inbussleutel
SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden