×
Menu

Spacers voor inlines skates

Goed om te weten

Wat zijn inline skate spacers?

Inline skate wiel spacers zijn de kleine onderdelen geplaatst tussen de twee lagers in de wielen van je inline skates. Ze komen in meerdere maten, namelijk 6 mm of 8 mm. Zorg er dus voor dat je zeker weet welke maat spacers je nodig hebt voor je nieuwe aanschaft. Deze maat wordt meestal aangegeven op het wiel of op de oude spacer.

Inline spacers van kwaliteit zorgen dat de lagers goed op de plek gehouden worden en je wielen vrij kunnen draaien. De spacers helpen met het verdelen van de druk over de lagers, ook wordt de wrijving verminderd. Spacers worden meestal gemaakt van metaal of plastic. Het is het meest gebruikelijk om spacers te hebben van duurzame metalen, vaak is dit aluminium.

De juiste inline skate spacers kiezen

Er zijn twee soorten spacers waaruit je kunt kiezen, namelijk 6 mm of 8 mm. Deze maten weerspiegelen de asdiameter, de maat van je spacer hangt dus af van de asmaat. Een 6 mm spacer, ook wel "longsleeve spacer" genoemd, zijn gemaakt voor 6 mm assen. Een 8 mm spacer, ook wel "floating spacer" genoemd, passen dan weer met een 8 mm as. Als je meer wil weten over de verschillen tussen de twee typen spacers, bekijk dan onze Spacers Gids.

Als je van plan bent om spacers te kopen, kun je ook overwegen om je lagers te upgraden voor de beste skate-ervaring.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden