×
Menu

BMX kettingen

  Filter
Kleur
Merken
Ketting type

Goed om te weten

Ga voor een betrouwbare BMX ketting

De ketting van een freestyle BMX zorgt voor de krachtoverdracht van de pedalen naar het achterwiel. Het moet dan ook een stevig en duurzaam onderdeel zijn wat de krachten aankan die vrijkomen met het rijden op een freestyle BMX.

Half link BMX kettingen of single speed kettingen

Wanneer het tijd is om de ketting van je BMX te vervangen, dan zul je moeten kiezen tussen een half link of single speed ketting. De schakels op half link kettingen zijn gemaakt om zowel een binnen- als een buitenschakel te zijn. Single speed kettingen zijn juist opgebouwd uit individuele binnen- en buitenschakels.

Het grootste voordeel van een half link ketting is dat je gemakkelijk precieze aanpassingen kunt maken in de lengte van de ketting. De half links stellen je in staat om de ketting per ½ schakel aan te passen. Dit betekent dat je zo kleine aanpassingen kunt maken aan hoe het achterwiel geplaatst wordt. Een nadeel is dan weer dat de dikkere side plates de ketting zwaarder maken.

Een single speed ketting is de lichtere optie, dus als je graag een lichte setup wilt, dan is dit de juiste ketting voor jou. Het design wordt gebruikt sinds het begin van het fietsen, wat het een betrouwbare keuze maakt. Je kunt single speed kettingen alleen aanpassen per 2 ½ schakel. Het is dus onmogelijk om kleine aanpassingen te maken zoals dit wel kan bij half link kettingen.

Welke ketting heb ik nodig voor mijn BMX?

Gewoonlijk zijn BMX kettingen 1/8 inch breed, deze maat zul je dan ook vinden op de meeste BMX fietsen. Sommige race BMX fietsen hebben een ketting van 3/32 of 3/16 inch breed. Dit is een erg smalle en lichte ketting, vaak een belangrijk kenmerk voor sommige rijders. Over het algemeen hebben freestyle rijders een voorkeur voor een standaard ketting van 1/8 inch.

Chain breakers zijn nodig om schakels te verwijderen en toe te voegen aan de kettingen. Je kunt deze en vele andere producten vinden in onze BMX Gereedschap sectie.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden