×
Menu

Riser Pads

Goed om te weten

Wat zijn skateboard risers?

Skateboard risers, ook wel bekend als riser pads of skateboard truck risers, zijn harde plastic onderdelen die je zullen helpen om wheelbite tegen te gaan door extra ruimte te creëren tussen de wielen en het deck. De risers installeer je tussen de trucks en het deck, hiermee verhoog je dus het board. Wheelbite kan gevaarlijk zijn en daarnaast ook je board beschadigen. Een paar risers is een makkelijke en betaalbare optie om dit te voorkomen.

Skate risers worden vaak verward met shock pads. Risers zijn gemaakt van plastic en hebben als functie om je deck te verhogen en zo wheelbite tegen te gaan. Shock pads zijn vaak gemaakt van rubber of foam met als doel om vibraties of klappen te absorberen tijdens het skaten.

Welke maat skateboard risers heb ik nodig?

Over het algemeen hebben boards met grotere wielen dikkere riser pads nodig. Als je wielen kleiner zijn dan 54 mm, dan heb je zeer waarschijnlijk geen risers nodig. Er zijn over het algemeen drie standaard maten voor risers namelijk: 1/8” (3.175 mm), 1/4” (6.35 mm) en 1/2” (12.7 mm), afhankelijk van hoeveel extra ruimte je nodig hebt.

Onthoud dat bij het toevoegen van risers je ook hardware nodig hebt die lang genoeg is om alles te monteren. Om zeker te weten dat je de juiste maat hebt, kun je onze Gids voor Skateboard Bouten en Riser Pads bekijken.

Een ander iets wat je in gedachten moet houden, is de vorm van de pads. Je kunt kiezen voor flat of angled risers. Een flat design is de standaard en wordt het meest gebruikt op skateboards. Angled of wedged risers passen de hoek waarop de truck staat aan, hierdoor hebben ze ook meer invloed op de rijervaring. Angled risers worden vaker gebruikt op cruisers of longboards.

Als je nieuwe hardware nodig hebt voor je setup, bekijk dan ons assortiment Skateboard hardware.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden