×
Menu

Kinder helmen - Schaatsen

  Filter
Kleur
Merken
Maat

Goed om te weten

Schaatshelmen voor kinderen zijn zeer belangrijk

Als je naar de schaatsbaan gaat voor wat plezier gedurende de winter, is het cruciaal om je kleine grut uit te rusten met een kinder schaatshelm. Alhoewel het lijkt op een veilige omgeving, kunnen schaatsbanen behoorlijk gevaarlijk zijn.

Denk er op deze manier aan, het is een beperkte ruimte, met een gladde, harde ondergrond die vaak gevuld is met mensen die niet perse weten wat ze aan het doen zijn. Dit is zeker een duidelijke oproep voor een kinder schaatshelm.

Het passen van een kinder schaatshelm

Een helm moet altijd comfortabel en strak passen op het hoofd van een kind. Het mag niet van links naar rechts bewegen of van voor naar achter. Dat is de reden om ervoor te zorgen dat de kinband strak genoeg zit zonder dat het niet comfortabel meer is. De helm moet tevens passen op de bovenkant van het hoofd en het moet niet mogelijk zijn om hem naar voren of achteren te duwen.

Het vervangen van een kinder schaatshelm

Winter helmen, skateboarding helmen en fiets helmen zijn gemaakt om een paar klappen te kunnen weerstaan maar onthoud om altijd de helm van je kind te controleren op scheurtjes, beschadigingen en diepe krassen. Als je deze ziet is het aanbevolen om de helm te verwisselen omdat de beschermde eigenschappen wellicht niet meer werken.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden