×
Menu

Longboards voor Kinderen

Goed te weten

Longboards voor kids zijn een leuke manier om te beginnen met skaten

Als je kind wilt beginnen met skaten, dan is longboarden een goed idee om mee te starten. Zoals de naam ook al aanduidt, zijn longboards langer dan skateboards en komen ze in veel stijlen en designs. Het gaat hier niet om het doen van tricks en stunts, het lange design maakt de boards erg stabiel en dus goed om mee te cruisen. Om deze reden zijn longboards een veilige en fijne manier om te beginnen met skaten, tegelijk is het ook een leuke manier om je balans te verbeteren en fysiek te trainen.

Veel ouders willen weten op welke leeftijd hun kind kan beginnen met longboarden. De realiteit is dat er geen daadwerkelijk leeftijd is waarop je kunt beginnen, maar veel kids zullen wel ouder zijn dan 5 jaar voordat ze starten met longboarden. Onthoud wel dat jongere rijders toezicht nodig hebben.

Wanneer je op zoek bent naar kinderlongboards, kun je de termen mini longboard, mini cruiser en kleine longboards tegenkomen. Deze boards zijn gemaakt om het gewicht van volwassenen te houden, maar kunnen ook worden gebruikt door kinderen.

Welke maat longboard is het beste voor kinderen?

De belangrijkste beslissing om te maken in verband met de lengte van het board is dat deze ongeveer tussen de 32 en 40 inch moet zijn. Hoe langer ze zijn, hoe groter het longboard zou moeten zijn. Een board in de verkeerde maat is minder leuk om op te rijden en ook moeilijker om onder controle te krijgen. Tieners kunnen over het algemeen al goed passen op normale Longboards.

Aangezien vallen een onderdeel is van het leerproces is belangrijk dat je kind de juiste Skate Bescherming draagt.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden