×
Menu

Roller Derby Skates

Goed te weten

Wat zijn roller derby skates?

Roller derby skates zijn ontworpen om je een behendige skate-ervaring te geven wanneer je meedoet aan een wedstrijd roller derby. Derby skates staan bekend om hun laag uitgesneden schoen. Ze hebben een korte wielbasis, waardoor ze meer wendbaarheid en flexibiliteit bieden. De skates hebben een goede voering om een comfortabele pasvorm te garanderen en je te beschermen tegen harde stoten.

Roller derby rolschaatsen kunnen gemaakt zijn van leer, vegan-friendly kunstleer of nylon. Deze zorgen voor een kwalitatieve, duurzame schoen.

Hoe moeten roller derby skates zitten?

Bij derby skates is het belangrijk om een strakke pasvorm te hebben en tegelijkertijd niet in je voeten te knellen. Afhankelijk van het model kunnen sommige skates door warmte worden vervormd om de perfecte pasvorm te bieden. Controleer of jouw skates deze functie ook hebben voordat je dit doet.

Welke maat rolschaatsen moet ik kopen? Onthoud dat alle merken hun skates iets anders ontwikkelen, er kan dus niet worden gezegd of de rolschaatsen over het algemeen groot of klein uitvallen. Daarom is het belangrijk om de maattabel van de gewenste skate te controleren om er zeker van te zijn dat je de juiste pasvorm kiest.

Als je meer wilt lezen over derby skates en wielen, lees dan onze gids over het kiezen van roller derby skates.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden