×
Menu

Wakeboard onderdelen

  Filter
Merken

Goed om te weten

Wakeboard onderdelen voor jouw set-up

Je kunt de lengte en flex van je wakeboard niet aanpassen, maar je kunt wel wat onderdelen wisselen die invloed hebben op je rijstijl. Als je op zoek bent naar een nieuwe rijervaring, dan zijn wakeboard fins de meest voor de hand liggende keuze. Ze komen in verschillende vormen en maten en kunnen bij sommige boards op de onderkant gemonteerd worden.

Wakeboard accessoires zoals bouten en moeren zijn handig om te hebben als er wat onderdelen loskomen tijdens je sessie. Soms kunnen de moeren loskomen op wakeboardbindingen, dus een aantal reserveonderdelen zullen je langer op het water houden. Je zult hier ook een hoop wakeboard touwen vinden in verschillende lengtes.

Gebruik je altijd finnen op een wakeboard?

Een wakeboard reageert heel anders wanneer je met of zonder fins rijdt. Het grootste voordeel van wakeboard fins is dat ze je meer controle geven over het board. De fins snijden door het water en geven je meer grip tijdens bochten en balans bij het rechtuit rijden. Dit is waarom fins eigenlijk altijd gebruikt worden door beginners, de molded fins worden vaak behouden ook door ervaren rijders. Rijden zonder fins zorgt dat het board meer zal glijden, dit maakt sommige tricks makkelijker, maar edgen lastiger. Als je tricks wilt doen op kickers, boxes en rails, doe dit dan zonder fins.

Vergeet niet om jezelf goed te in te pakken met de juiste bescherming tijdens het wakeboarden. Bekijk hiervoor de collectie watersportbescherming.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden