×
Menu

Kite onderdelen

Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Repareer je kite in een mum van tijd

Kitesurfen is een snelle watersport waar veel spanning op alle onderdelen komt te staan. Ondanks dat kite onderdelen gemaakt worden van kwaliteit en duurzame materialen, zal er toch een moment komen dat je een onderdeel moet vervangen. Het is daarom een goed idee om wat extra kite onderdelen aan te schaffen en mee te nemen naar de kust voor het geval ze breken tijdens een sessie.

Veelvoorkomende onderdelen in deze categorie zijn bijvoorbeeld bladders en versterkingsvezels. Een extra ventiel is ook goed om te hebben. Ventielen zullen uiteindelijk altijd lekken en moeten dus op een gegeven moment vervangen worden. Neem daarom altijd een back-up mee!

Bepaalde merken bieden ook een volledig reparatieset aan die alles bevat wat je nodig hebt in één handige doos.

Hoe werkt een kitepomp?

Het is misschien niet de leukste taak maar elke kitesurfers moeten hun kite opblazen voor ze het water op gaan. Handmatige pompjes zijn nog steeds de meest voorkomende pompjes, maar sommige modellen geven je de optie om te kiezen voor een enkele of dubbele opblaas modus. Zo kun je eenvoudig en snel wisselen tussen hoge en lage druk.

Andere dingen om over na te denken is om er bijvoorbeeld één te nemen met een meter aan de bovenkant. Hierdoor kun je zien hoeveel PSI je in de kite pompt. Veel kitepompen komen gelukkig met meerdere tuitjes, om zeker te weten dat je er eentje hebt voor elke kite.

Als je op zoek bent naar iets om al je spullen in kwijt te kunnen, dan is een surftas een slimme accessoire om aan te schaffen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden