×
Menu

Kite Trapeze

  Filter
Merken
Maat
Harnas Type
Geslacht

Kitesurfing trapeze, een essentiële deel van de uitrusting

Een kite trapeze zorgt ervoor dat de trekkracht van de vlieger naar lichaam gaat en niet naar je armen.

Er zijn een aantal verschillende kite trapezes beschikbaar, welke jij moet hebben ligt voornamelijk aan je surf stijl en de pasvorm van de trapeze. Neem de tijd als je een kite harnas uitkiest. Een oncomfortabel of slecht zittende kite trapeze heeft een negatief effect op je prestaties.

Welke trapeze moet ik kiezen?

De twee populairste soorten kite trapezes zijn:

  • Zit trapeze: Deze trapeze soort bied veel stabiliteit wegens de manier waarop hij gemaakt is. Een zit harnas gaat om je onderrug, heupen en heeft banden om je benen. Dit ontwerp zorgt ervoor dat de haak laag blijft zitten en daarmee een laag trek punt voor de kite, wat in het kort ervoor zorgt dat je meer stabiliteit en comfort hebt. Dit maakt het makkelijker om te leren kitesurfen. Een zit harnas is niet alleen zeer geschikt voor beginners, maar ook als je rugklachten hebt is dit een goed idee.

Veel kitesurfers gebruiken geen zit harnas meer als ze hebben leren kiten, het is dus goed om over na te denken of je wilt investeren in dit type trapeze of in een ander type. Ook moet je ervan bewust zijn dat een zit harnas je bewegingsvrijheid beperkt, in vergelijking met andere trapezes.

  • Heup trapeze: Deze trapeze gaat om je heup. In tegenstelling tot een zit harnas, heeft deze geen banden om je benen en zit de haak wat hoger. Deze uitvoering bied veel bewegingsvrijheid voor je benen en torso, en de hogere positie van de haak zorgt ervoor dat uithaken en terug inhaken makkelijker is. Daarom kiezen de meeste Freestyle en Wakestyle kitesurfers voor een heup trapeze. Als je kiest voor een heup trapeze moet je er wel van bewust zijn dat het veel meer kracht van de rijder vraagt, het vraagt veel meer van je buikspieren. Ook kan dit soort harnas soms ook pijnlijk zijn op je ribben.

Welke trapeze je ook kiest, wij hebben een grote selectie met modellen van verschillende merken. Voordelige modellen die je perfect uit het water halen en laten kitesurfen tot de rijk uitgevoerde modellen met extra comfort, ondersteuning en gemak voor degene die op hun board leven.

Heb je vragen? Bel gerust even met onze Klantenservice, je kunt natuurlijk ook even een berichtje sturen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden