×
Menu

Kite Trapeze

  Filter
Merken
Maat
Harnas Type
Geslacht

Kite-trapezes bepalen je surfervaring

Een van de meest belangrijke onderdelen voor kitesurfen is de trapeze. Deze verbindt je met de bar en brengt de kracht over van de kite naar je lichaam. Kite-trapezes zijn stevig gemaakt om de krachten van de kite en wind aan te kunnen.

Bij het kiezen van een trapeze is het belangrijk dat deze goed strak maar comfortabel zit. Het dragen van een oncomfortabel harnas zou de kitesurf-ervaring in zijn geheel minder plezierig kunnen maken. Elk kiteharnas heeft een eigen maatvoering, dus bekijk altijd de maattabel van de producten om de juiste maat te vinden. Kite-trapezes zijn zowel in unisex als in een vrouwenmaat beschikbaar. Zo kan iedereen een goede pasvorm vinden.

Seat trapeze of een Waist trapeze

Een van de grootste beslissingen die je moet maken is de keuze tussen een seat- of een waist trapeze. Er is geen verkeerde keuze, maar het heeft natuurlijk wel invloed op je kitesurfervaring.

SEAT TRAPEZE

Seat trapezes zijn de originele stijl harnassen voor kitesurfen. Ze zijn het grotere type van de twee en komen met banden voor rond je benen. Het harnas zit lager op het lichaam wat betekent dat je een lager trekpunt en lichaamszwaartepunt zal hebben. Dit ontwerp is voornamelijk een goede keuze voor beginners en langeafstandsracers.

WAIST TRAPEZE

Waist trapezes hebben geen banden rond de benen en zitten hoger op je torso. Dit geeft je meer bewegingsvrijheid en wendbaarheid tijdens het doen van tricks. Met waist trapezes is het moeilijker om een laag lichaamszwaartepunt te behouden, maar juist makkelijker om rechtop te staan. Daarnaast zijn ze wel een stuk comfortabeler.

Wil je weten welke uitrusting je nog meer nodig zult hebben bij het kitesurfen? Bekiijk dan de Kitesurfuitrusting kopen gids om meer te lezen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden