×
Menu

Kitesurf bars

  Filter
Merken

Goed om te weten

Ga de goede kant op met een kitesurf bar

Een kite bar is je stuur tijdens het kitesurfen. Het is de link tussen jou en je kite.

Het kitesurf stuur, zoals hij ook genoemd wordt, geeft je de controle over de snelheid, welke richting je op gaat en natuurlijk de sprongen. Sommige geavanceerde kitesurf sturen hebben ook een veiligheidsmechanisme die ervoor zorgt dat je kite direct naar beneden, binnen een paar seconden. Het snelsluitingsveiligheidssysteem is snel en eenvoudig in gebruik.

De meeste moderne kite sturen die je in deze categorie vindt zijn gemaakt van aluminium en koolstof en hebben zachte rubberen grepen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je je handen minder snel pijn doet, maar geeft ook meer controle over de kitesurf bar.

De verschillende kitesurf sturen

Er zijn twee soorten kitesurf sturen:

  • Een 4-lijns Kite Stuur is een eenvoudig besturingssysteem wat niet zo snel in de knoop zit. De veiligheidslijn zit vast aan één van de twee voorste lijnen.
  • Een 5-lijns Kite Stuur is een geavanceerder systeem waarbij je eenvoudig de kracht uit de kite kan halen. De toegewijde veiligheidslijn zorgt voor extra veiligheid en een makkelijkere herstart van de kite uit het water.

Alle kite sturen hebben een trim systeem. Het trim systeem, normaal gesproken boven de bar geplaatst, maakt het mogelijk de kite af te stellen aan de wind omstandigheden. Vaak zal de kracht van de wind variëren als je je op het water bevindt. Het trim systeem om eenvoudig en op het water om de trekkracht van de kite aan te passen zodat er niet teveel of te weinig kracht op staat.

We hebben een brede selectie van verschillende kite sturen van een aantal kitesurf topmerken, zoals Cabrinha en North. Het maakt niet uit welk merk je kiest, je kunt er zeker van zijn dat het allemaal topkwaliteit is.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden