×
Menu

Kitesurf boards

  Filter
Merken
Lengte
Riding Stijl

Goed om te weten

Trotseer het water op het juiste kiteboard

Het vinden het juiste kitesurfboard is erg belangrijk voor een goede surfervaring. Het kan alleen wat lastig zijn voor beginners door het grote aanbod van boards. We nemen je graag aan de hand door je de twee belangrijke onderdelen uit te leggen, namelijk de maat en de stijl.

Welke maat kiteboard heb ik nodig?

Voor de maat moet je kijken naar zowel de lengte als de breedte. Over het algemeen zou je een groter board moeten hebben als je zwaarder bent. De gemiddelde board grootte is tussen de 135 cm en 145 cm lang en ongeveer 40 cm tot 46 cm breed. Deze maat zou ideaal moeten zijn voor nieuwkomers die tussen de 70 en 85 kg (154-187 lb) wegen.

Welke maat je zou moeten aanschaffen wordt ook bepaald door je niveau, het weer en welke rijstijl je wilt doen. Je zou bijvoorbeeld op ruiger water voor een korter board kunnen gaan van rond de 127 - 135 cm lang.

Het kiezen van je kiteboard stijl

Er is een grote selectie van kitesurf boards om alle stijlen en niveaus te voorzien. Over het algemeen zit het grootste verschil hem in het verschil tussen twintip en directional boards.

Twintip Kiteboards

Een twintip board is het meest gebruikelijke en universele type kiteboard. Een twintip board is volledig symmetrisch aan beide kanten, hierdoor kan deze beide kanten op gereden worden in het water. Het design lijkt erg op dat van een wakeboard en heeft vaak foot straps en pads. Een board in deze stijl kan gebruikt worden voor vrijwel elke kite discipline en is perfect voor freestyle, freeride en wakestyle. Het is over het algemeen makkelijk om te leren kitesurfen op een twintip kitesurfboard.

DirectionAL kiteboards

Deze stijl van kiteboards lijkt op een klassiek surfboard. Ze hebben over het algemeen geen straps en zijn net als een surfboard ontworpen om op de golven te rijden. In principe kun je niet met hoge snelheden op het vlakke water rijden, maar je kunt wel goed carven en strakke bochten maken op directional boards. Op deze boards moet je ook anders staan dan op een twintip, er komt meer gewicht op de voorste voet dan op de achterste.

Als je meer wilt weten over boards en de kiteboard uitrusting die je nodig hebt, bekijk dan onze gids over Het kopen van kitesurf uitrusting.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden