×
MENU

Aanschaf van BMX fietsen

Deze gids zal je helpen de BMX fiets te vinden die precies aan de behoeften van jou of je kind voldoet, door een aantal van de belangrijkste elementen uit te leggen die je moet weten bij het kopen van een BMX.

Je bent ook van harte welkom om ons te contacteren, als je twijfelt over welke BMX je moet kopen.

Wat voor soort BMX moet je kiezen?

Over het algemeen zijn er twee soorten BMX fietsen.

Freestyle BMX (Street/Park/Dirt)

Freestyle BMX fietsen kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten van BMX rijden, maar zijn vooral gemaakt om street, park en dirt mee te rijden. Freestyle BMX fietsen kunnen gebouwd worden van verschillende soorten materialen, maar zijn vaak gemaakt van chromoly staal en hi-ten. Ze zijn over het algemeen gebouwd met een duurzaam en sterk frame, dit maakt ze stevig tijdens sprongen.

Je zou een freestyle BMX moeten kiezen als jij of je kind wil stunten in skate parken en op straat, dirt tracks wil rijden of voor dagelijks gebruik.

Bekijk onze selectie van BMX Freestyle fietsen hier.

Een ander nieuw type freestyle BMX is de Mini BMX fiets, ontworpen voor stunts in skate parken en op straat. Het is gebouwd als een miniatuur van de oorspronkelijke BMX, met een duurzaam en robuust frame.

Bekijk onze selectie van Mini BMX fietsen hier.

Race BMX

Race BMX fietsen zijn voornamelijk ontworpen voor het rijden op circuits. De fietsen worden typisch ontworpen om licht en tegelijkertijd stevig te zijn, met de hoofdonderdelen van de fietsen opgebouwd uit aluminium en chromoly staal.

Je zou een race BMX fiets kunnen kiezen als jij of je kind in races wil concurreren of een fiets voor dagelijks gebruik nodig heeft.

Welke grootte moet de BMX fiets hebben?

De grootte van de BMX fiets hangt vooral af van de lengte van de gebruiker. Andere belangrijke factoren waar je rekening mee dient te houden bij het zoeken naar de juiste BMX fiets, is de lengte van de bovenbuis van de fiets, en de wielmaat.

De standaard bovenbuis maat op een BMX is 20", dit kan gedefinieerd worden als een middelgrote BMX.

Freestyle BMX-wielmaten verschillen in grootte (16", 18" en 20"), maar Race BMX wielen zijn vaak 20".

Let op, bij het ​​kopen van een BMX fiets voor kinderen is het belangrijk om een kleiner frame/bovenbuis te kiezen, zodat ze niet worstelen met een te zware of te grote BMX fiets.

Vind de juiste maat hier: BMX Freestyle Maattabel

Zal de BMX-keuze het niveau van je kind beïnvloeden?

Het niveau van de rijder is niet een belangrijke factor in het uitkiezen van de fiets. Bijna alle fietsen zijn geschikt voor beginners, maar natuurlijk is raden we aan om een ​​complete fiets te nemen die de CPSC regelgeving voor fietsen volgt en geleverd wordt met 2 remmen voor een veilige rit en eenvoudige afstelling.

Ter vergelijking, ervaren rijders zoeken misschien naar fietsen in een premium kwaliteit. Dit houdt in sterk en licht materiaal, zoals chromoly staal en aluminium. Gewoonlijk neigen ervaren rijders naar het samenstellen van een fiets met losse onderdelen, om een gespecialiseerde fiets te krijgen die past bij hun individuele behoeften.

Producten

SkatePro