×
MENU

Aanschaf van snowboards

De keuze van een snowboard zal grotendeels afhangen van je niveau en of je het liefst rijdt op de piste, in het park of off-piste. Andere factoren die als belangrijk worden beschouwd zijn de grootte van je voeten, gewicht en lengte.

Welke lengte en breedte van snowboard moet je kiezen?

 • Lengte wordt bepaald door je voorkeur voor het terrein en je eigen lengte. In de regel moet je snowboard ergens tussen de schouder en het midden van je hoofd komen. In het algemeen worden boards langer dan dat, aanbevolen voor backcountry / off-piste, terwijl kortere boards geschikt zijn voor freestyle prestaties. Een board daar tussenin is veelzijdig en geschikt voor All Mountain rijden.

  Voor beginners en kinderen is het meestal aan te raden om te kiezen voor een wat korter board, om een ​​gemakkelijke en leuke ervaring op je snowboard te krijgen.
 • Breedte wordt vooral onderscheiden tussen standaard en breed. Brede boards worden aanbevolen voor schoenmaat 44 en groter. Als uitzondering telt dit niet voor de junior brede boards.

Er zijn drie soorten snowboards

 • Twintip snowboards zijn geschikt voor park en stunts, maar zijn ook leuk om mee te spelen op de piste. De voor- en achterkant van het snowboard is 100% identiek gevormd en de bindingen zijn centraal geplaatst, wat het gemakkelijk maakt om beide kanten op te rijden en te landen tijdens het stunten.
 • All mountain snowboards zijn de meest veelzijdige boards. Het ontwerp is vergelijkbaar met een twintip snowboard qua vorm, maar de bindingen, flex en balans punten zijn naar achteren verplaatst op het snowboard. Dit soort snowboard is een goede aankoop voor de meeste mensen, omdat het geschikt is voor all mountain, wat inhoud dat het geschikt is voor zowel op de piste, in het park en buiten de piste.
 • Backcountry: Dit type snowboard is gemaakt voor diepe poeder buiten de piste. De vorm van een backcountry snowboard is zeer vergelijkbaar met een surfplank en het grote oppervlak van het board geeft je een goede flow in de diepe sneeuw.

Snowboard ontwerpen

Vorm:

 • Directioneel: Is ontworpen om slechts één richting op te rijden en wordt vaak gebruikt op de piste of buiten de piste. Deze vorm is gebouwd met een stijver ontwerp aan het eind van het board, wat stabiliteit biedt bij hoge snelheid.
 • Twin: Ontworpen met een identieke voor- en achterkant, waardoor het geschikt is voor het park en om mee te stunten. Snowboards met een twin flex kunnen in beide richtingen gebruikt worden.
 • Directionele twin: Is een mix van beide vormen, vaak ontworpen voor all mountain en freestyle snowboards.

Baseline ontwerp:

Een baseline (onderkant van het board) varieert en kan zowel camber, rocker of plat ontworpen zijn. Deze ontwerpen worden vaak gecombineerd, afhankelijk van het doel van het snowboard.

 • Rocker: Geldig bij een naar boven gebogen snowboard in de top en/of het einde van het snowboard, wat het ideaal maakt voor poedersneeuw en makkelijk bochten maken. Rocker voorkomt weerstand en maakt het een solide board voor in het park.
 • Camber: De top en het einde van een snowboard is naar beneden gedrukt in de sneeuw, wat het contactoppervlak met de sneeuw vergroot en het geeft een betere grip op de kanten.
 • Plat: Biedt 100% contact met het sneeuw oppervlak, wat resulteert in meer stabiliteit dan een traditionele rocker en biedt gemakkelijke bochten maken.

Producten