×
MENU

Aankoop pegs voor de stuntstep

Pegs voor de step geven je de mogelijkheid verschillende nieuwe stunts te doen, waar je landt of grindt met behulp van de pegs.

Let er op dat niet alle pegs op alle steppen passen, wegens verschillende ontwerpen en merken.
Een goed advies is om de pegs en het deck & voorvork van hetzelfde merk te kopen. Je kunt altijd contact opnemen met SkatePro in geval van twijfel of als er geen informatie is geschreven over de pegs die je koopt.
Een goede vuistregel is: De as waar de peg op gemonteerd is moet langer zijn dan de wijdte van het deck, gebruik spacers om afstand toe te voegen als de peg geblokkeerd wordt door het deck.

Materiaal
- Staal (verchroomd staal) is sterk en goed voor street riding.
- Aluminium is lichter en goed voor het park riding - maar niet zo robuust als staal.

Alternatieve pegs
Tegenwoordig zijn er wielbouten met ingebouwde pegs (one-piece pegs) als alternatief voor losse pegs.
Dit zal in principe zorgen voor een sterkere constructie.

Sljitage en gebruik
Een peg is een deel dat slijt en kan worden vervangen. We raden aan om ze te vervangen voordat ze zo vervormd zijn dat je ze niet meer kunt demonteren. Vergeet niet dat als je wilt grinden op stoepranden (beton/steen ect) je de stoeprand beter eerst kunt 'waxen' van tevoren.

Montage
Kies of je je pegs aan de linker-of rechterkant wilt monteren.
Omdat verschillende merken van steppen gebruik maken van verschillende asbouten, adviseren wij om de as/bout van je step te gebruiken bij het monteren van nieuwe pegs. tenzij je pegs iets anders vereisen. Vaak hoef je alleen maar de boutkop los te schroeven op je step bij het bevestigen van pegs, vervolgens gaat de boutkop door de peg. Draai deze tot slot stevig vast.

Ga terug naar Montage van een Custom Stuntstep
Ga terug naar Alles over de stuntstep