×
Menu

Aankoop van aggressive skates

De beste aggressive inline skates vinden, betekent een goed strakke pasvorm en het kiezen van een frame dat overeenstemt met jouw skate stijl. Lees deze aankoop hulp om precies te weten waar je aandacht aan moet besteden bij het kopen van je eerste paar aggressive skates, om je favoriete stunts uit te kunnen voeren.

Bekijk deze video, waar we je door de belangrijkste dingen heen begeleiden die je zou moeten weten om het juiste paar aggressive skates te vinden. De video is in het Engels.

Aggressive inline skates zijn bedoeld voor de meer ervaren skaters die street of park willen skaten en stunts op verschillende objecten en ramps uit willen voeren. Je kunt ook andere namen zoals stunt skates hebben gehoord om aggressive skates te beschrijven, en hoewel dit gewoon een synoniem is, bestaan er andere stijlen zoals bijvoorbeeld powerblading, wat een combinatie is van aggressive skates en freeskates (lees meer over powerblading aan het einde van de guide).

Wielen

Wielen voor aggressive inline skates zijn geschikt voor park and street skating.

  • De wielmaat is typisch 54-64mm – Kleinere wielen maken het gemakkelijker om stunts uit te voeren
  • De wiel durometer is tussen 86-95A - harde wielen maken het makkelijker voor je om slides te maken, doordat ze minder grip hebben op het oppervlakte waardoor de wielen niet tegen de oppervlakte vastplakken.

Lagers

Binnenin het wiel zit het lager om ervoor te zorgen dat het wiel draait. Bij aggressive skates moet je de lagers regelmatig vervangen door nieuwe, aangezien ze veel harde impacts krijgen. Nieuwe lagers zorgen voor een goede rol, waardoor je de beste omstandigheden krijgt om je stunts uit te voeren. Lagers kunnen als reserveonderdelen worden gekocht.

Bij SkatePro specificeren we de lagers normaal gesproken volgens de ABEC-schaal die varieert van 1-9 en ditg definieert de precisie van een lager. Normaal gesproken geldt het volgende:

  • Hoe hoger het ABEC-cijfer, hoe beter de lager rolt

Vergeet niet dat ABEC niets zegt over hoe duurzaam een lager is. Bovendien raden wij je aan om lagers van een erkend merk te kopen in plaats van te veel aandacht te besteden aan de ABEC-rating zelf.

Frame

De verschillende soorten frames op aggressive skates maken elk een bepaalde wielopstelling mogelijk. Welke wielopstelling je kiest, hangt af van je persoonlijke skatestijl die je in de loop der tijd ontwikkelt. Elke setup heeft zijn eigen voordelen:

  • Anti-rocker - bestaat uit twee grote wielen en twee kleine grindwielen die het grinden makkelijker maken. De installatie vergrendeld ook beter wanneer je grind, voor meer controle. Dit is de standaard setup voor aggressive inline skates.
  • Vlak - bestaat uit vier even grote wielen die de skates meer manoeuvreerbaar maken.
  • Freestyle - bestaat uit twee wielen zonder de mogelijkheid om wielen in het midden van het frame te hebben. Hiermee kun je objecten grinden die anders niet mogelijk zouden zijn om te grinden, bijvoorbeeld een boomstomp. Zo kun je je creatieve kant echt uitdrukken.

Let op: Alle UFS-frames kunnen met elk ander UFS-frame vervangen worden, ongeacht het merk en de maat.

Schoenen/schaal

Stunt skates zijn ontworpen met een harde schaal die versterkt zijn op blootgestelde gebieden, om de vele impact en harde landingen te weerstaan. Dit maakt de aggressive schoenen duurzamer en verlengt hun levensduur zodat je lang van ze kunt genieten. Door de versterking zijn aggressive skateboots ook zwaarder dan andere schoenen. Bovendien kun je meestal de onderdelen die slijten vervangen, zoals de soulplates en de backslide plates.

Liner

De liner verwijst naar de binnenschoen die in de aggressive inline skates zit. Een goede liner ondersteunt je voet en enkel en heeft dikwijls een dikke voering om de impact van harde landingen zo klein mogelijk te houden, zodat je comfort behoudt. Op de meeste modellen is het mogelijk om de liner voor een nieuwe te vervangen, mocht bij versleten zijn. Je zou de liner ook met een andere kunnen vervangen om een betere pasvorm te krijgen als je niet tevreden bent met je originele pasvorm. Op deze manier kun je voorkomen dat je de schoen moet warmte vervormen om zijn pasvorm te veranderen. Je mag alleen liners gebruiken die speciaal voor aggressive skaten gemaakt zijn. Ze zijn ontworpen met betere vulling, zorgen voor betere steun rond de enkels en hebben een betere grip op je hiel, zodat je een wiebelige pasvorm vermijdt.

Maat

We raden altijd aan dat je de maattabel op de productpagina's leest voor meer informatie over de aanbevolen maat van het betreffende model. Je stuntskates moeten een stevige, strakke pasvorm hebben om je voet heen voor maximale controle om stunts te maken. In het begin zul je merken dat ze erg strak zitten, maar ze zullen 'inlopen' naarmate je ze steeds meer gebruikt.

Skate bescherming

Zorg ervoor dat je je beschermt met een volledige veiligheidsuitrusting zoals een helm, kniebeschermers, polsbeschermers en scheen bescherming - iets unieks voor aggressive skaten. En als je er echt voor gaat, overweeg dan om impactshorts/crashpants te gebruiken die je heupen en staartbeen beschermen - iets wat je zult waarderen wanneer je valt. Ze kunnen zelfs onder je broek worden gedragen als je ze liever wilt verbergen.

Aggressive is een extreme sport waarbij het risico op vallen hoog is, dus zorg ervoor dat je goed beschermd blijft om vele jaren van je sport te kunnen genieten.

Powerblading

Powerblading is een substyle gerelateerd aan aggressive, maar je skate met meer snelheid. Het kan worden vergeleken met parcours op skates, met toegevoegde snelheid. Skates voor powerblading worden meestal gebruikt in stedelijke gebieden en worden gebruikt voor stunts zoals sprongen van trappen af en dergelijke.

Powerblade-skates bestaan uit een aggressive schoen uitgerust met een vlak frame setup en grotere wielen zoals je op freeskates ziet. Dit maakt het mogelijk om stunts te combineren met snelheid, en je wordt minder beïnvloed door het wegdek. De wielmaat is meestal tussen 60-80mm.

Bekijk onze selectie van aggressive inline skates

Als je nog steeds twijfelt of vragen hebt, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Producten

SkatePro