Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Wakeboards

  Filter
Merken
Maat
Lengte
Riding Stijl

Goed om te weten

Wakker worden... het is tijd om te wakeboarden

Wakeboarden betekent dat je achter een motorboot aangetrokken wordt terwijl je trucjes doet op je wake, of door een kabel in het wake board park terwijl je over obstakels springt. Klinkt leuk? Dat is het zeker. En een belangrijke factor voor het hebben van een geweldige surf op het water is het uitzoeken van een wakeboard die bij jouw niveau en surf stijl past.

Korte wakeboards vs. lange wakeboards

Alle wakeboards die je in deze categorie vindt hebben hun afmetingen vermeld in de productspecificaties. Dit hebben we gedaan omdat de afmetingen van het wakeboard afhankelijk van je gewicht en stijl van wake surfing zijn. Als je een wakeboard koopt die niet geschikt is voor jou kan het resultaat bijvoorbeeld zijn dat je niet genoeg drijfvermogen hebt. Maar er zijn natuurlijk altijd wakeboarders die met een langer of korter wakeboard willen surfen.

  • Korte wakeboards: Over het algemeen is een korter wakeboard langzamer en kost het meer energie om de weerstand door het water te overbruggen. Sommige wakeboard rijders kiezen voor een korter wakeboard omdat de controle over zo'n board makkelijker is en je dus ook makkelijker spin's en salto's over de golven kan maken. Maar let op, een korter board maakt de landing lastiger.
  • Lange wakeboards: Het voordeel van een lang wakeboard is dat er over het algemeen makkelijker op te surfen is en dus makkelijker is voor als je wakeboarden wilt leren. Een langer board zorgt er wel voor dat je meer moeite moet doen in de lucht omdat hij zwaarder is, maar de extra controle van een langer wakeboard maakt deze ideaal om stunts te oefenen.
SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden