×
Menu

Bindingen

  Filter
Merken
Schoenmaat

Moet ik kiteboard bindingen en schoenen nemen of kiteboard banden?

Dit is een vraag die elke kiteboarder op een gegeven moment in zijn kiteboard carrière afvraagt. Het is een goede vraag waar je goed over moet nadenken, omdat er zowel plus- als minpunten aan beide opstellingen zitten.

Kiteboarding is gebaseerd op het wakeboarden en lijkt daarom veel op deze sport. Maar er zit een groot verschil in de manier waarop voortgetrokken wordt. Je hebt misschien wel een paar keer een board zien liggen op het strand met een setje wakeboard bindingen en/of schoenen erop gemonteerd. Ondanks dat de kiteboard banden populairder zijn onder veel rijders, zijn ze toch vaak wel nieuwsgierig naar de "originele" setup die van het wakeboarden overgekomen is.

Als we kijken naar een aantal top-rijders van dit moment zoals Youri Zoon, Alex Pastor en Alberto Rondina zien we dat deze rijders vaak kiteboards met bindingen en schoenen gebruiken.

Een Kiteboard binding - Iets lastiger

Als je kiteboard bindingen en schoenen wilt gaan gebruiken kom je er achter dat dit iets lastiger is dan kiteboard banden. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je met meer power en stijl rijden dan dat je ooit gedaan hebt.

Ter samenvatting: beginners doen er verstandig aan om een kiteboard banden te nemen totdat ze de basis onder de knie hebben. Als je dit prettig rijden vindt blijf dit dan vooral gebruiken. Je kunt gemakkelijk heel bedreven worden in het kiten met kiteboard banden. Als je meer ervaring krijgt en je wilt wel eens wat nieuws proberen, dan kun je het eens proberen met kiteboard bindingen en schoenen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden