×
Menu

Kitesurf kites

  Filter
Merken
Maat
Riding Stijl

Goed te weten

Het is warm. Je zit lekker op het strand als er plotseling een kitesurfer voorbij komt. Hij lijkt over het water te zweven, voortgetrokken door ruwe natuurkrachten. Plotseling trekt de kite de kitesurfer uit het water 6 meter omhoog en BAM je bent getroffen door het kitesurf virus!

Een belangrijk onderdeel van het kitesurfen is de kite. De kitesurf kite is nodig voor de trekkracht en daarom moet je een kite hebben die voldoet aan je vereisten maar tegelijk ook bestuurbaar is. Als je een ervaren kitesurfer bent weet je waarschijnlijk al wat voor soort kite je wilt hebben. Welke kite soort nodig is, is afhankelijk van de kitesurft stijl - golf, wake, freeride of freestyle.

Welke kitesurf kite moet ik kiezen?

Het belangrijkste waar je op moet letten bij een nieuwe kite is de stabiliteit, een rustige stuursnelheid, een goede upwind drive en een zo groot mogelijke wind bereik heeft.

De grootste fout die de meeste beginnende kiters maken is dat ze een kite aanschaffen die zeer snel draait en ze zo het water uit trekt.

Wees niet bang dat je je niet kunt ontwikkelen met een kite voor beginners: Tenzij je meer dan 150 dagen per jaar surft hoef je daar niet bang voor te zijn. Binnen een paar jaar zul je niet zo veel beter worden dat je niks meer aan je kite hebt.

Bij de keuze van het formaat van je kite moet je over een aantal dingen nadenken. Je gewicht, gemiddelde windsnelheid in het gebied waar je veel kitesurft en de afmetingen van je board.

Als beginner zul je waarschijnlijk slechts één kite aanschaffen. Als dit het geval is raden we je aan om een kite te kiezen die een wind bereik heeft van ongeveer 70% van de gemiddelde windsnelheid in het gebied waar je het vaakst surft.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden