×
Menu

Kitesurf kites

  Filter
Merken
Maat
Riding Stijl

Goed te weten

Welke kite soorten zijn er voor kitesurfing?

Kitesurf kites kunnen verschillen in vorm, afmetingen en hoe ze gebouwd zijn. Kites kun je opdelen in twee hoofdcategorieën: LEI en Foil.

Een Leading Edge Inflatable (LEI) kite is een enkelwandige parafoil kite met opblaasbare bladders die voor de structurele ondersteuning zorgen. Dit type kite is de meest voorkomende kite voor het kitesurfen. Hij blijft namelijk ook drijven op het water en je krijgt hem gemakkelijk vanuit het water weer de lucht in. Daarom zijn deze kites uitermate geschikt voor beginners.

Ondanks dat foil kites efficienter zijn voor deze sport, hebben ze geen opblaasbare bladders. Foil kites werken met open of gesloten cellen die hun vorm aannemen wanneer de wind in de kite blaast. Als deze kite in het water valt kan het gebeuren dat deze zich met water vult en zinkt.

Welke kitesurf kite moet ik kiezen?

Je niveau en rijstijl zijn de belangrijkste factoren die bepalen welk type kitesurf kite ideaal voor jou is. Rijstijlen kun je onderverdelen tussen freeride en freestyle.

Alle beginners starten met een freeride kite. Freeride kites vangen wat minder wind en zijn makkelijker te besturen. Deze kites zijn ideaal om het mee te leren en lekker te kunnen cruisen op vlak water met een gematigde snelheid. Gemiddelde of gevorderde kitesurfers gaan vaak voor de iets grotere freestyle kites. Zelfs als er weinig wind is zal een freestyle kite je helpen hier toch het meeste kracht uit te halen. Op deze manier kan een kiteboarder over hoge golven cruisen of juist meer snelheid maken op vlak water.

Als je meer wilt weten over kites, bekijk dan onze uitgebreide Kitesurf Gear koopgids.

Je kunt altijd de gear vinden die je nodig hebt in onze Kitesurfing categoriepagina.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden