×
Menu

Snowboard Clothing & Winter Apparel

Wat draag je bij skiën?

Ga je op wintersport, dan is het belangrijk om de juiste kleding te dragen die je warm houdt, de bewegingen van je lichaam volgt en dat het ademend is, zodat je altijd droog blijft en op een aangename temperatuur.

Het maakt niet uit voor welke soort wintersport je kleding zoekt, of het nu snowboard kleding, ski-kleding of langlauf kleding is, je vind een mooie selectie van kwaliteit winter sportkleding in de verschillende categorieën op deze pagina. Er is geschikte kleding om vrijwel elk deel van het lichaam warm te houden, zoals ski-handschoenen, nek warmers, sokken, ondergoed, broeken en nog veel meer.

Als we kijken naar een standaard 'uitrusting' komen we op de volgende lagen kleding uit:

  • Ski ondergoed
  • Ski sokken
  • Polyester of fleece als Midden-Laag
  • Ski jas
  • Ski broek
  • Handschoenen
  • Een muts

Waarschijnlijk wil je ook nog een zonnebril, nekwarmer en een skibril toevoegen aan deze lijst dus je kunt zien dat het een lastige vraag is wat je allemaal draagt bij het skiën. Hieronder vind je een korte uitleg over de verschillende lagen, die je warm houden, tijdens je koude dag.

Verschillende lagen houden je warm

Verschillende lagen kleding geven je een optimaal gevoel en vooral warm gevoel, tijdens je skidagen. Ze houden je droog en warm, wanneer jij fijn bezig bent in de koude buitenlucht.

Basis-laag:
Dit is de laag, die het dichtste bij je huid zit en deze laag heeft als doel om je warm en droog te houden. De basis laag bestaat uit ski ondergoed en zou gemaakt moeten zijn van materialen dat zweet 'wegvoert'. Wij adivseren ski ondergoed dat gemaakt is van synthetische stof, merino-wol of zijde.

Midden-laag:
Deze laag heeft niet alleen als doel om je warm te houden, echter ook om de temperatuur op de juiste hoogte te houden. Houd in gedachte dat temperaturen, tijdens je dag, kunnen verschillen. Door deze laag, houdt het je altijd op de juiste temperatuur. Wij adviseren als materiaal polyester of fleece.

Buiten-laag:
Deze bestaat uit een ski jas een een skibroek. Deze laag heeft als voornaamste doel om je warm te houden en droog natuurlijk. Goede buitenlagen zijn waterbestendig en wind-afbrekend. Al met al het doel om je warm te houden.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden