×
Menu

Wakeboard Bindingen

  Filter
Merken
Schoenmaat

Wat Zijn Wakeboardbindingen?

Wakeboardbindingen, ook wel wakeboard boots genoemd, zijn waarmee je voeten aan het wakeboard vastgemaakt worden. Deze boots kunnen je wakeboardervaring maken of breken. Bindingen zijn zelfs zo belangrijk dat de meeste rijders liever met alleen hun eigen boots rijden dan met hun eigen board.

Welke Wakeboardbindingen Moet Ik Hebben?

Wakeboardbindingen variëren in flex en bindingsstijl. Het vinden van de juiste wakeboard boot hangt af van je rijstijl.

Flex is een van de belangrijkste eigenschappen. Stijve wakeboard boots worden beschouwd als een optimale keuze voor rijders die op zoek zijn naar hoge enkelsteun, stabiliteit en snelheid. Terwijl bindingen met een zachtere flex rijders helpen bij de algemene wendbaarheid en het doen van tricks.

Bindingsstijl verwijst naar het sluitings- en vetersysteem. Boots kunnen open of gesloten zijn, met klittenband of een BOA-vetersysteem. Het vetersysteem is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van de rijder. Open boots zijn flexibeler en bieden meer ademruimte. Gesloten boots zorgen voor een nauwsluitende pasvorm voor meer controle op het board.

Welke maat wakeboardbindingen heb ik nodig?

Je wilt dat je boots goed aansluiten zonder dat de hiel omhoog komt, maar niet zo erg dat het pijnlijk is. Meet je voet op om de juiste maat te vinden. Als je je bindingen en laarzen alleen uit je schoenmaat gaat kiezen, is het aan te raden om een halve maat kleiner te nemen voor een wakeboardbinding en boots. Sommige rijders gebruiken warmte-vervormbare voeringen die de boots nog beter kunnen laten passen.

Ben je op zoek naar andere uitrusting om te wakeboarden? Bekijk onze Wakeboards en Onderdelen voor Wakeboarden .

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden