Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Wakeboard Bindingen

  Filter
Merken
Schoenmaat

Wat zijn wakeboardbindingen?

Wakeboardbindingen, ook wel bekend als wakeboard boots, zijn de onderdelen die je voeten aan het wakeboard vastmaken. Het is belangrijk om de juiste boots te kiezen, omdat ze de ervaring die je zal hebben op het water sterk beïnvloeden. Wanneer je wakeboardbindingen aanschaft moet je altijd denken aan de volgende factoren: flex, maat en compatibiliteit met het board.

Welke wakeboardbindingen moet ik hebben?

Wakeboardbindingen verschillen in flex en bindingstijl. Het kiezen van de juiste binding hangt dan ook af van je rijstijl. Flex is een van de belangrijkste kenmerken. Stijve wakeboardbindingen zijn de perfecte keuze voor rijders die op zoek zijn naar extra enkel-ondersteuning, stabiliteit en hoge snelheid. Zachtere bindingen zijn voor rijders die op zoek zijn naar meer mobiliteit. Over het algemeen zullen meer beginnende rijders een zachtere flex hebben dan meer gevorderde rijders.

De stijl van de binding verwijst naar wat voor sluiting- en vetersysteem de binding heeft. Bindingen kunnen komen met open of gesloten tenen, klittenbandriemen, een BOA-systeem of rubberen riemen. Welk systeem je gebruikt hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Open bindingen zijn flexibeler en bieden meer ademruimte, gesloten schoenen bieden juist een nauwe pasvorm voor meer controle over het board.

Welke maat wakeboardbindingen heb ik nodig?

Je wil dat de bindingen nauw zitten en de hak niet verplaatst als je ze aan hebt, maar de boot mag niet pijnlijk zijn als je deze draagt. Meet de voeten op om zeker te weten dat je de juiste maat aanschaft. Als je alleen de huidige schoenmaat gebruikt om wakeboardbindingen te kiezen en niet de mogelijkheid hebt om de voeten op te meten, zorg er dan voor dat je een halve maat kleiner aanschaft. Sommige rijders gebruiken hitte vervormbare liners voor een nog betere pasvorm.

Ben je op zoek naar andere wakeboarduitrusting? Bekijk onze Wakeboards en Onderdelen voor Wakeboarden.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden